Obnavlja se šetnica iznad Havajske plaže


Nakon završetka turističke sezone Grad Pula nastavlja s radovima na poboljšanju postojeće i izgradnji nove infrastrukture. Tako su ovog tjedna započeli radovi na Verudi, gdje se gradi rampa za osobe s invaliditetom, potom na Verudeli gdje se obnavlja urušeni potporni zid Havajske plaže, dok se na Stoji u istoimenoj ulici grade dva autobusna ugibališta i nogostup, sve zajedno vrijedno više od 2,6 milijuna kuna.

Kada se tome pridoda plinofikacija i izgradnja nove vodovodne mreže u Radićevoj ulici, te plinofikaciju Mutilske ulice, ali i još uvijek aktivne izgradnje obalnog kolektora u Flaciusovoj ulici kod Pošte, onda je jasno da su bageri već postali normalna pojava u Puli.

Jučer je počela sanacija potpornog ogradnog zida na popularnoj Havajskoj plaži. Na dijelu plaže na Verudeli došlo je do podlokavanja šetnice koja se nalazila iznad izgrađenog zida, što je bila izravna opasnost za pješake.

Doduše, taj se dio urušio prošle zime pa je podlokana šetnica na Havajskoj plaži bila ruglo tijekom ove turističke sezone, ali sada su se stekli uvjeti za njenu sanaciju.

Radove izvodi porečki Istrakop, a vrijednost iznosi 309 tisuća kuna, dok je rok za dovršetak radova 45 radnih dana.

Radi uklanjanja arhitektonskih barijera u suradnji s Mjesnim odborom Veruda u ponedjeljak je na spoju Krležine i Viške ulice započela je izgradnja rampe za osobe s invaliditetom. Vrijednost ovih radova iznosi 150 tisuća kuna, a trebali bi biti okončani za mjesec dana. (G. ROJNIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter