Obnavlja se cesta od Vozilića do Kršana

Radove čija vrijednost doseže 5,1 milijun kuna financiraju Hrvatske ceste
Radove čija vrijednost doseže 5,1 milijun kuna financiraju Hrvatske ceste

Prvi strojevi započeli su s radom na trenutno najvećem radilištu na Labinštini, rekonstrukciji državne ceste D64, na relaciji Vozilići -Kršan. Radovi su službeno otvoreni 19. rujna, a za rekonstrukciju prometnice dužine dva kilometra, planirano je vrijeme trajanja radova od 120 dana.

Deset godina čekanja

-Nakon gotovo deset godina čekanja rekonstruira se najgora dionica državne ceste od Novigrada do Dubrovnika. Riječ je o nastavku radova nakon što je projektiran kružni tok. Pregovore smo započeli još 2005. godine, no tek sada je došlo do intervencije na terenu, veli nam načelnik Općine Kršan, Valdi Runko.

Radove čija vrijednost doseže 5,1 milijun kuna financiraju Hrvatske ceste, a izvodit će ih podizvođači tvrtka Cesta Pula i Istarske ceste. Osim sanacije kolnika klasičnom rekonstrukcijom u manjem obimu i sanacije većeg dijela kolnika postupkom suhe reciklaže, radovi obuhvaćaju i izmještanje dijela vodovodne mreže, spojnih šahtova, kao i TK mreže.

Što se regulacije prometa tiče, trenutno se odvija redovito, kroz obije prometne trake.

- Veliku većinu vremena za trajanja radova prometnica će biti otvorena za promet. Promet će se regulirati prometnom signalizacijom, najvjerojatnije na način da će u promet biti pušten samo jedan prometni trak, veli nam načelnik.

No, pri dovršetku radova, negdje u siječnju iduće godine, neizbježno će biti potpuno zatvaranje trase, radi polaganja kompletnog asfaltnog sloja.

Traže rješenje

- Još uvijek se konzultiramo i razmatramo više rješenja koje ćemo ponuditi sugrađanima prilikom zatvaranja ceste. Najveći će problem biti dnevna, odnosno komunikacija na kraćim relacijama, koju sugrađani svakodnevno trebaju za odlazak na posao. Također, razmatramo najprihvatljivije rješenje za povezivanje Kršana i Rijeke, u završnoj fazi izvođenja radova, dodaje Runko.

Što se tiče prometne povezanosti s Labinom i Pulom, ona će se odvijati preko Nedešćine, cestom koju građani i inače koriste. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter