Obljetnički koncert zbora Cantus PoPuli i gostiju

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Djeluju tek dvije godine, a iza njih su već brojne nagrade i priznanja, tridesetak javnih nastupa na različitim glazbenim, prigodnim blagdanskim i dobrotvornim manifestacijama u Puli i širom Istre. Izvanredne su rezultate postigli i na međunarodnim natjecanjima. Te hvalevrijedne rezultate postigli su zahvaljujući upornosti i trudu, ali i svojoj dirigentici Tatjani Merkl, koja sve svoje zborove strpljenjem, marljivim radom i velikim entuzijazmom dovodi do zlata.

Ona, naime, osim izvanrednih Cantus PoPuli koji su se koncertno predstavili sinoć u prepunim Svetim Srcima još jednom potvrdivši sve epitete koji su im dodijeljeni tijekom godina, dirigentica je komornog zbora Rubino iz Rovinja, koji je netom nagrađen u Rimu te osnivačica i voditeljica Mješovite vokalne skupine Nešpula i muške klape Brnistra iz Pule. Sve te klape i zborovi redovito dobivaju nagrade i priznanja, što i ne čudi kada je Merkl kao dirigentica u pitanju.

U pravoj predblagdanskoj atmosferi, Cantus PoPuli izveli su u prvom bloku In Natali Domini, Gabriels oboe, Uspavanku za Mariju, Halelluyeah, Can't help falling in love i Adiemus. Potom je trebala nastupiti klapa Brnistra koja je bila sprječena zbog bolesti, te umjesto nje predstavio se mladi talentirani glazbenik Leon Benčić Buro, koji je ispraćen aplauzima zadovoljne publike. Slavuj iz Fažane Erik Balija ponovno je oduševio nazočne uz tri nadahnute pjesme „Hvala ti na svemu stari moj“ koja je posvećena njegovome pokojnom ocu, potom Pjesma prijatelju i Pjesma bez barijera.

Cantus PoPuli su u idućem tematskom bloku izveli Gaudete, Joseph Fili David, Mari Mome, Queen Medley, Engel i Baba Yetu, različite pjesme u kojima su pokazali svoju nadahnutost, uigranost i muzikalnost. Gost im je bio i Harmonikaški orkestar „Stanko Mihovilić“, koji djeluje od 1959. godine, a od 1983. nosi ime svoga osnivača. Nastupao je diljem svijeta osvojivši razne nagrade i priznanja.

Svi su akteri ovoga koncerta ispraćeni ovacijama zadovoljne publike koja je u velikom broju nazočila koncertu. (V. BEGIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter