Obljetnica 1. oblasne konferencije AFŽ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Delegacija buzetske i labinske Udruge antifašista u petak je u povodu 66. obljetnice 1. oblasne konferencije Antifašisticke fronte žena za Istru položila vijenac i održala minutu šutnje na spomeniku Narodnooslobodilacke borbe u Rašporu.

"Malo nas je, ali nas ima. Premda ove godine važan dogadaj obilježavamo skromno, važno je da ne dozvolimo da se zaboravi", rekao je predsjednik Udruge antifašista iz Buzeta Edo Jerman dodavši da mu je posebno drago da su na Cicariju stigli predstavnici labinske udruge antifašista s kojom su se lani Buzecani pobratimili.

Jerman je istaknuo da je konferencija AFŽ-a bila dogadaj koji je istarske žene masovno ukljucio u Narodnooslobodilacki pokret. Komemoraciji je bila nazocna ucesnica masovnog zbora iz 1944. godine Dragica Ružic iz Rašpora.

Nacelnik opcine Lanišce Neven Mikac je kazao da bi u krizno vrijeme obilježavanje svake obljetnice NOB-a proslavom bilo previše, ali da je bitno ustrajno njegovati uspomenu na one koji su nas zadužili. Izvijestio je prisutne da se obnova spomenika NOB-a u Jelovicama bliži kraju.


Podijeli: Facebook Twiter