Oblijepio zemlju jumbo plakatima sa zastavom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jumbo plakati s Hrvatskom zastavom prije desetak su dana preplavili Hrvatsku. Nije rijec o pocetku predizborne kampanje; plakat s politikom nema veze, ali ima s domoljubljem Željka Zime, direktora Croatia filma, saznaje Tportal.

Ideju za postavljanje ovakvih plakata dobio je prije dvije godine kada je zakljucio da ljudi ne znaju koje državne praznike slave, što je išlo ukorak sa sve manjim brojem hrvatskih zastavama na proceljima.

'Ja mislim da covjek ponekad želi reagirati na stanje oko sebe. Ovim sam samo želio reci da volim svoju domovinu', rekao nam je Zima. Istice da nije rijec o politickoj poruci, vec o cistom domoljublju.

Kaže da je razocaravajuce da u dane koji su znacajni za domovinu nitko ne drži do dostojanstva koje, kaže Zima, drugi narodi imaju. 'Kada dodete u Ameriku za Dan nezavisnosti, americka zastava izlazi iz svakog kutka, a mi smo na svoj barjak zaboravili', kaže direktor Croatia filma te najavljuje slicnu akciju i narednih godina.

Kada je sve manje zastava na zgradama, Zima je odlucio iz svoga džepa platiti zastave na jumbo plakatima i, kako kaže, 'pokazati da barjak postoji i da postoje dani kada se s pijetetom treba sjecati onih koji su pridonijeli stvaranju Hrvatske'.

Koliko je za plakate izdvojio, Zima nije želio otkriti no zakljucuje: 'Dosta je koštalo. No netko ima jahtu, a ja to nemam, ali imam svoje radosti.' (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter