Objesio se ubojica Slavice Medanic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Perica Majstorovic, osuden za nekoliko ubojstava, pronaden je mrtav danas u svojoj celiji u zatvoru u Bjelovaru.

Kako se navodi u priopcenju Ministarstva pravosuda, u 6.35 sati tijekom redovitog obilaska zatvora u Bjelovaru pronaden je zatvorenik u istražnom zatvoru P. M., nepravomocno osuden na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina po presudi Županijskog suda u Zadru zbog pocinjenog kaznenog djela iz clanka 91. Kaznenog zakona koji je izvršio suicid vješanjem.

O svemu je odmah obaviještena PU Bjelovarsko-bilogorska i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Bjelovaru, a ocevid je u tijeku.

Majstorovic je u sijecnju 2006. godine ubio Slavicu Medanic po narudžbi njezinog brata Šime Medanica iz Funtane. Medanic i on zbog toga su lani osudeni na 40 godina zatvora.

Petar Majstorovic ima dugacak popis teških kaznenih djela za koja je procesuiran, a zapocinje 1988. ubojstvom svecenika Marka Levstika u Sloveniji. Zbog tog je zlocina 1989. osuden na 15 godina zatvora.

U svibnju 1992. Majstorovic je pobjegao iz kaznionice u Valturi, u koju je bio premješten iz zatvora u Lepoglavi zbog dobrog ponašanja. U bijegu je bio deset i pol mjeseci, a za to vrijeme je orobio zlatara u Zagrebu, zbog cega mu je dosudeno šest godina zatvora.

U 2001. godini povezuje ga se s ubojstvom Danijele Fileš u Zagrebu, a iste je godine sudjelovao i u razbojstvu nad supružnicima Pokupec u Zaprešicu, gdje je Marica Pokupec umrla od posljedica premlacivanja.


Podijeli: Facebook Twiter