Objekti novog trgovačkog centra već pod krovom

Na gradilištu novog trgovačkog centra radi se punom parom (N. LAZAREVIĆ)
Na gradilištu novog trgovačkog centra radi se punom parom (N. LAZAREVIĆ)

Novi trgovački centar podno Kaštanjera, uz obilaznicu i Santorijevu ulicu, naočigled raste i trenutno je jedan objekt već i natkriveni, a drugi će biti vjerojatno već za koji dan. Radovi se toliko brzo odvijaju da duhoviti sugrađani predlažu da ti radnici, odnosno izvođač Tehnika d.d. preuzme i gradilište na velikom kružnom toku u Šijani, jer bi, sigurni su, prije bili gotovi!

"Hvatanje" turističke sezone

Kako bilo, novi trgovački centar, već sada nazvan "TC Pula" trebao bi se izgraditi do kolovoza ili rujna ove godine, ali sve ukazuje da su neslužbene informacije točne, odnosno da će centar možda biti gotov i prije turističke sezone te da će vlasnik, a riječ je o MID-Bau Hrvatska, hrvatskoj podružnici austrijskog MID-Baua iz Klagenfurta, nastojati "uloviti" sezonu radi što veće zarade.

Površina budućeg trgovačkog centra zauzima sveukupno 28 tisuća četvornih metara zemljišta, od čega na površinu samog centra otpada oko 13 tisuća četvornih metara.

Ono što je dosad obznanjeno je da bi "TC Pula" trebao biti prizemni objekt, točnije grade se dva objekta odvojena parkiralištem, iako će parkirnih mjesta biti i ispod zemlje, sveukupno njih 333. U jednom bi objektu trebao biti Interspar, prvi njihov hipermarket u Istri. Drugi će objekt biti namijenjen manjim buticima, a nagađa se da bi konačno i tu trebale biti otvorene trgovine poznatih modnih brendova poput New Yorkera, Magna, Tom Tailora, Manga, Massa, H&M-a i C&A, Deichmanna, Hervis i drugih.

Novih 200-tinjak radnih mjesta

No, predstavnici ove austrijske grupacije u Hrvatskoj još uvijek ne žele izlaziti s imenima zakupaca njihovih poslovnih prostora. Informacije o tome tko će ući u njihove prostore dat će, kažu, uskoro, ovisno o tome kako budu tekli poslovni razgovori. O tome ovisi i broj novootvorenih radnih mjesta, odnosno broj Puljana koji će se zaposliti u ovom centru. Međutim, nagađa se da bi ta brojka mogla biti između 200 i 300 zaposlenika.

A zbog novog objekta u ovom dijelu grada podno Kaštanjera, organizirat će se i novo prometno rješenje. Naime, u dijelu Santoriove ulice, kod skretanja za budući centar, bit će, prema najavama, izgrađen manji kružni tok koji će omogućiti protočan promet i izbjegavanje kolona vozila, a izgradit će se i urediti nova pristupna prometnica. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter