Objedinjena nabava uštedjela više od 3 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upravni odjel lokalne samouprave u protekle je tri godine, od kada je u Gradu Puli objedinjena javna nabava, uštedio znatna sredstva, istaknuo je na konferenciji za novinare njegov procelnik Vinko Knez. Rekao je da je samo u tekucoj godini na objedinjenoj nabavi uredskog materijala uštedeno preko 400 tisuca kuna, što iznosi 21 posto prijašnjih troškova.

U fiksnoj telefoniji uštedeno je 750 tisuca kuna, ili cak 64 posto, a u mobilnoj gotovo 900 tisuca ili 63 posto. Najveca je ušteda ostvarena u osiguranju ustanova, poduzeca i zaposlenika, tocnije više od milijun kuna ili 22 posto prijašnjih troškova. Samo ove godine, dakle, u cetiri stavke uštedeno je oko tri milijuna kuna.

Knez je rekao da odjel godišnje raspolaže s 45 milijuna kuna, od cega 17 milijuna otpada na financiranje Javne vatrogasne postrojbe. Strucna savjetnica odjela Loreta Gropuco najavila je realizaciju nekoliko programa zahvaljujuci novcu iz europskih fondova. Tako bi cetiri nova programa trebala u Pulu donijeti preko 700 tisuca eura koji ce se iskoristiti kroz programe za kazališnu djelatnost mladih, unaprjedenje donošenja odluka mladih, gospodarenje otpadom te za zaštitu borovih šuma.

Pocetkom sljedece godine Grad bi trebao dobiti nove web stranice te proširiti bežicni internet na podrucju od starog grada prema sveucilištu. Kao najznacajnije što planiraju realizirati jest umreženo elektronsko kolanje dokumentacije u Gradu te gradskim poduzecima i ustanovama radi poslovanja bez papirologije.


Podijeli: Facebook Twiter