Obje generacije Jadrana izborile četvrtfinale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je puno desetljeće "Mini ulica" bila rezervirana za djecu do 11 godina, od ovog su izdanja organizatori odlučili proširiti ponudu te su, u skladu s geslom "igrajmo svi", formirali i turnir za djecu do 15 godina. Da dječje radosti budu kompletne pobrinuo se snijeg koji je danas poprilično zabijelio Istru, ali snježni prekrivač nije omeo niti jednu od ekipa da se u zadano vrijeme pojave u Domu sportova "Mate Parlov". No, ono što nisu mogle napraviti vremenske (ne)prilike, jesu zdravstveni problemi igrača zbog kojih je desetkovana U-11 ekipa Vrsara morala otkazati svoj nastup.

Shodno s takvim razvojem situacije, preostale dvije ekipe skupine D, Jadran i Valbandon '72, u dogovoru s organizatorom složile su se da odigraju dvije međusobne utakmice u kojima su dvije pobjede upisali te samim tim četvrtfinalnu vizu izvukli Porečani. U prvoj su dvostruki strijelci za Jadran bili Ron Šehu i Bernard Kodruja, nakon čega je Bruno Peruško postigao počasni pogodak za male Valbandonce. Uzvrat je završio rezultatom 2:0, a strijelci su bili Lucas Herak i Niko Buljan.

Skupinu E otvorio je ogled između štinjanskog Westa i Galižane u kojem se mreže nisu tresle, da bi potom West golovima Erika Biletića i Vite Sardoza svladao Funtanu. Uslijedio je sraz između Galižane i Funtane u kojem su ovi potonji poveli zahvaljujući autogolu, nedugo zatim poduplali prednost preko Tea Žikovića, da bi do odmora Anas Šuke smanjio zaostatak Galižanaca. Kako se u nastavku mreže nisu tresle, Funtani je pripalo drugo mjesto u skupini, dok je u četvrtfinale prošao West.

U starijem dobnom uzrastu, dvoboje u skupini D otvorio je onaj između Vrsara i Valbandona '72 u kojem su Vrsaranima prednost donijeli golovi Josipa Pavišića, Lovre Dekleve i Mateja Legovića, nakon čega je konačnih 3:1 postavio Patrik Komljenović. Valbandonci nisu imali previše šansi niti protiv Jadrana, za koji su Andrej Grahovac i Dario Mendiković bili precizni u prvom, a Abel Peteh i Marko Müller u drugom dijelu za uvjerljivih 4:0. Četvrfinalista je tako odlučivao susjedski derbi koji je bolje otvorio Vrsar i poveo pogotkom Natana Žikovića, da bi u nastavku konačnih 1;1 postavio Andrej Grahovac. Prišlo se tako izvođenju sedmeraca gdje su se pucale četiri serije u kojima su za Jadran precizni bili Andrej Grahovac i Kevin Mušković, dok je za Vrsar jedini mrežu zatresao Mihael Poljaković, pa su Porečani prošli u nokaut fazu.

Tamo su im se iz skupine E pridružili Velovršani, koji su na otvaranju svladali Galižanu. Veli Vrh je u vodstvo doveo Andi Sinčić, poravnao je Samuel Moscarda, da bi svojim drugim pogotkom Sinčić postavio konačnih 2:1. Sinčić je otvorio i zatvorio priču i u ogledu Velog Vrha i ŽNK Istra 1961, između kojeg su mrežu slabijeg spola zatresli Mihael Maras, Mateo Tufekčić i Roko Milotić za uvjerljivih 5:0. Niti Galižanci se nisu pokazali pretjeranim džentlmenima te su svladali Istru 1961 s 3:0, a strijelci su bili Ismailj Šuke, David Vojat i Samuel Moscarda.

Rezultati

U-11, grupa D: Jadran Poreč – Valbandon '72 4:1, Jadran Poreč – Valbandon '72 2:0. Poredak: Jadran Poreč, Valbandon '72, Vrsar. Grupa E: West-Štinjan – Galižana 0:0, West-Štinjan – Funtana 2:0, Funtana – Galižana 2:1. Poredak: West-Štinjan 4, Funtana 3, Galižana 1 bod.

U-15, grupa D: Vrsar – Valbandon '72 3:1, Jadran Poreč – Valbandon '72 4:0, Jadran Poreč – Vrsar 1:1 (3:2 – 7m). Poredak: Jadran Poreč 4, Vrsar 4, Valbandon '72 0 bodova. Grupa E: Veli Vrh – Galižana 2:1, Veli Vrh – ŽNK Istra 1961 5:0, Galižana – ŽNK Istra 1961 3:0. Poredak: Veli Vrh 6, Galižana 3, ŽNK Istra 1961 0 bodova. (I. CEROVAC, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter