Objavljeni dokumenti HBOR-a su reciklaža priče


Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak - komentirajući dokumente Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) koje je objavio tjednik Nacional i temeljem toga traženje Mosta i SDP-a za ostavkama ministara Zdravka Marića i Martine Dalić - kako su ti dokumenti samo reciklaža priče od prije nekoliko mjeseci i da u svemu nema ništa sporno.

''Nisam još pročitao o čemu je tu riječ. Koliko sam vidio po naslovima to je reciklaža priče koju smo imali prije nekoliko mjeseci. Zahtjev je podnesen, stručne službe HBOR-a su pregledale dokumentaciju, Uprava HBOR-a je donijela svoju odluku, a Nadzorni odbor HBOR-a u kojem je ministar treba samo dati suglasnost. Koliko je meni poznato, sve procedure su ispoštovane'', istaknuo je predsjednik Vlade Plenković u Dubrovniku

Premijer  u Dubrovniku nazoči  svečanom potpisivanju Ugovora za projekt "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika", iz EU fondova za obnovu kulturne baštine u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

 a novinarsku konstataciju kako je ministar financija Marić znao za stanje u Agrokoru, te na upit da li mu i dalje vjeruje, predsjednik Vlade Plenković naglasio  je kako  zahtjevi za ostavkom i te stvari dolaze od onih koji su ''izgubili određene rasprave u Hrvatskom saboru''.

Plenković je novinarima ponovno demantirao i da se zbog koalicije s HNS-om odrekao bivšeg ministra obrazovanja Pave Barišića.

''Ne razumijem vaše pitanje; ministar Barišić da je htio mogao je biti ministar u Vladi'', odgovorio je Plenković na ustrajne upite novinara  zašto se i dalje 'grčevito drži'  ministra financija.

Tjednik Nacional u novom broju objavio je dokumentaciju HBOR-a, u kojem je ministar Zdravko Marić na čelu Nadzornog odbora, a prema kojoj je Uprava HBOR-a krajem prošle godine bila upoznta s problemima u Agrokoru. Usprkos tome, piše Nacional,  taj koncern je koncem 2016. godine dobio kredit od HBOR-a od 48,3 milijuna eura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter