Objavljene nominacije za Kiklopa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedamnaesti Sa(n)jam knjige u Istri održat ce se od 2. do 11. prosinca u Puli, a nagradu za životno djelo Upravni odbor Kiklopa dodijelio je književniku Predragu Matvejevicu, izjavila je danas na konferenciji za novinare direktorica sajma knjiga Magdalena Vodopija.

Za književnu nagradu Kiklop nominirani su za urednika godine Eugenia Ehgartner iz Leykam Internationala, Irena Lukšic iz Hrvatskoga filološkog društva i Disputa te Kristijan Vujicic iz Naklade Ljevak.

Za prozno djelo godine nominirani su "Zavicaj, zaborav" Ludwiga Bauera, "Nekoliko dana kolovoza" Mirjane Dugandžije i "Marin: roman o Držicu" Luke Paljetka.

Za debitantsku knjigu godine natjecu se Merita Arslani, Luka Bekavac i Goran Fercec.

Zbirke "Vertigo" Branka Maleša, "Kost i gozba" Igora Zidica te "Pleši, Modesty, pleši" Darija Žilica natjecu se za pjesnicku zbirku godine u izboru sajma.

Maša Kolanovic, Tonko Maroevic i Andrea Zlatar u konkurenciji su za knjigu eseja, a u razredu za publicisticko djelo natjecu se Aris Angelis, Nikola Batušic i Boris Dežulovic.

U konkurenciji za znanstvenu knjigu godine konkuriraju Nikica Gilic, Tvrtko Jakovina i Viktor Žmegac, a za slikovnicu godine Kašmir Huseinovic i Andrea Petrlik Huseinovic s dvije knjige te Sanja Pilic.

Za knjigu godine za djecu i mladež nominirani su Mladen Kušec, Julijana Matanovic i Sanja Pilic.

U konkurenciji za knjigu inozemnoga autora natjecu se "Sloboda" Johnatana Franzena u prijevodu Marine Horkic, "Služba, družba, prošnja, ljubav, brak" Alice Munro koju je prevela Maja Šoljan te knjiga Amosa Oza "Iznenada u dubini šume" u prijevodu Laile Šprajc.

Za prijevod godine natjecu se Damir Barbaric prijevodom Heideggerova "Izvora umjetnickog djela", Snježana Husic Amanitijeva "Nek zabava pocne", Maja Šoljan knjigom "Služba, družba, prošnja, ljubav, brak" Alice Munro te Dinko Telecan prijevodom knjige S. J. Greenblatta "Will u vremenu: kako je Shakespeare postao Shakespeare".

Organizatora istarskoga sajma knjiga predstavili su novi vizualni identitet sajma kao i novu skulpturu Kiklopa koju je izradila Marina Orlic.


Podijeli: Facebook Twiter