Objavljene nominacije za Istrianu 2011.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najuspješniji pojedinci Istarske županije i ove ce godine biti nagradeni u sklopu projekta "Istriana 2011." Taj izbor se održava cetvrtu godinu zaredom, a inicijator mu je bio novinar Daniel Sponza, koji projekt organizira u suradnji s Radio Pulom, te uz pokroviteljstvo Istarske županije.

Kako doznajemo od Sponze, kandidate su clanovi povjerenstva po podrucjima vec nominirali, dok je kategorija izbora neovisno o podrucju povjerena slušateljima Radio Pule, koji ce to moci ciniti svakodnevno od 5. do 9. prosinca tijekom posebnih emisija u jutarnjem terminu od 9.30 do 10 sati i poslijepodnevnom od 14.30 do 15 sati. Osim navedenih pet kategorija izbora, kandidati slušatelja mogu biti i iz drugih podrucja.

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore - ŽK Pula Jasna Jaklin Majetic odlucila je ove godine iz podrucja istarskog gospodarstva predložiti udruge, pa su njeni kandidati Udruga vinogradara i vinara Istre Vinistra iz Poreca i Udruga proizvodaca istarskog pršuta Pazin.

Iz povjerenstva za dodjelu "Istriane" s podrucja kulture kandidate je predložio procelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica, a prema njegovom izboru, to su ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, zatim redatelj, kazališni pedagog, osnivac i umjetnicki direktor PUF-a Branko Sušac te talijanski i hrvatski književnik, novinar i javni djelatnik Giacomo Scotti.

U kategoriji glazbe tajnica istarske podružnice Hrvatske glazbene unije Nataša Petric Tasha predložila je svjetski priznatog violoncelista Stjepana Hausera, jednog od najboljih hrvatskih autora pop, rock i etno glazbe Livija Morosina, poznatog jazz glazbenika Kristijana Terzica i multiinstrumentalista poznatog istarskog glazbenika Franka Krajcara.

Ravnatelj pulske opce bolnice dr. Lems Jerin je u ime zdravstvene struke predložio dr. Daniela Ferlina, voditelja umaške ispostave Istarskih domova zdravlja, dr. Branka Zupicica, otorinolaringologa pulske opce bolnice, i dr. Antu Ivancica ravnatelja Istarskih domova zdravlja.

Tajnik Saveza sportova Istarske županije Dario Koraca, predložio je Mikelu Ristoski, svjetsku i europsku prvakinju u skoku u dalj i europsku prvakinju u troskoku u konkurenciji sportaša s invaliditetom, Borisa Miškovica, osvajaca titule svjetskog prvaka u disciplini light contact iz rovinjskog kickboxing kluba Budokai, i Giovannija Cernogoraza iz Novigrada, osvajaca prvog mjesta na svjetskom kupu u gadanju letecih meta u disciplini trap, cime je postao prvi Istranin koji je osigurao nastup na olimpijskim igrama iduce godine u Londonu.

Povjerenstvo, uz navedene clanove po kategorijama, sacinjavaju i glavna urednica Hrvatskog radija - Radio Pule Tatjana Kaštelan, procelnik kabineta istarskog župana Miodrag Cerina i novinar Hine Daniel Sponza. Na temelju nominacija pobjednike ce izabrati gradonacelnici i nacelnici opcina u Istri, predsjednici uprava najvecih gospodarskih subjekata u županiji, celnici kulturnih, glazbenih i sportskih institucija, novinari te slušatelji Radio Pule.

Svecanost dodjele održat ce se u petak, 16. prosinca, u 13 sati u kinu Valli. Prošlogodišnji dobitnici bili su: iz podrucja gospodarstva Branko Hanžek, kulture Josip Diminic, zdravstva dr. Ivica Fedel, glazbe grupa Nola, sporta Damir Buric, te u kategoriji po izboru slušatelja Serdo Valic. (S. ROJNIC SINKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter