Objavljena kompilacija domaćih indie autora


Ovih je dana objavljena prva online kompilacija "noir.am sessions vol 1", na kojoj gostuju NLV (Nikol, Luka i Vedran), Ernest, Denis Katanec i bend Loell Duinn. Kompilacija je nastala u suradnji labinske nezavisne izdavačke kuće OSA media i labinske udruge Notturno koja se bavi produkcijom audiovizualnih projekata.

Kompilacija se može pronaći i preuzeti s bandcamp stranice, a nastala je tijekom ove godine za snimanja prve sezone room sessionsa, u kojem su gostovala četiri žanrovski različita sastava koji  donose jedan fragment hrvatske nezavisne indie scene.

Kompilaciju pjesmom "Gospodine" otvara Ernest, labinski kantautor koji izravnim riječima kritizira religiju i posljedice koje ona ostavlja za sobom. Osebujnog glasa, Denis Katanec kroz dvije i pol minute skladbe "Topot" pruža emotivno pražnjenje, pripremajući teren za bend NLV, čiju suptilnu skladbu "My Funeral" potpisuju pjevačica Nikol te gitaristi Luka Šipetić i Vedran Grubić. Kompilaciju zaključuje ethereal neo folk band Loell Duinn, koji čine iskusni glazbenici. Njihova pjesma "Lament" progovara o dualnosti i kontrapoziciji te zajedničkom životu i međupostojanju, a upravo je to, ističu njeni pokretači, ključni aspekt ove prve kompilacije - pružiti slušatelju kroz 15 minuta širok raspon glazbenih stilova, glasova i nota sjedinjenih u glazbenoj umjetnosti.

Cilj noir.am sessionsa je da u maniri room sessiona domaćoj i stranoj publici predstavi nezavisne indie glazbene snage iz regije. Vizualni aspekt ove vrste sessiona je snimanje kamerom u crno-bijeloj tehnici, one-takeovi, 'pijana kamera' i posebno odabrana lokacija snimanja kako bi se dodatno podigla atmosfera. Za vizualni aspekt zadužena je udruga Notturno, a za zvučni OSA Media, čiji profesionalci bilježe čim kvalitetniji zvučni zapis, kako bi glazbenicima i publici pružili što kvalitetnije iskustvo. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter