Objavljen video s utiscima s prošlogodišnjeg Seasplasha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlogodišnji Seasplash, u svom posebnom sound system izdanju, nadmašio je sva očekivanja što se može vidjeti i na 12-minutnom videu s utiscima i razmišljanjima sudionika podebljanim s isječcima koji prikazuju festivalski ugođaj.

O sebi i festivalu pričaju Don Letts, Edo Maajka, Rico (O.B.F), Kalbata i Neil Perch (Zion Train, Abassi Hi Power). Za priču o povijesti i filozofiji festivala pobrinuli su se pripadnici produkcijskog tima uz filmaša Davida Tešića koji je u ovom filmiću dobio priliku stati ispred svoje kamere.

Novi val izvođača bit će objavljen u ponedjeljak 24. svibnja, a do sada su potvrđeni Vin Gordon & The Real Rock Band, Mad Professor, Vibronics meets Conscious Sounds, Citizen Fish, Mungo's Hi-Fi (DJ Set), Pitch Black, Illbilly Hitec, Culture Shock, Paprika Korps, Fakofbolan, Autonomads, Waitapu, Black Star Dub Collective, Digitron Sound, Conscious Youth, Warrior Charge, Dubble, Rockers Dub Master, Dubbing Sun, Kinetical MC x DJ Diaz, Raptix, Gnischrew, Nobody b2b Damask, Thizzla, Deeds, Isonoe, Lion's Hifi, Selectress Beatroot, Dcone.

U pripremi su i dva partyja za zagrijavanje i to u Salzburgu i Parizu. Službeno zagrijavanje za Seasplash u Salzburgu, u kulturnom centru ARGEkultur, najavljeno je za subotu, 13. svibnja. Za ovu priliku ekipa iz Bassivea odlučila je ugostiti poznati amsterdamski soundsystem King Shiloh (The Healing of The Nations). Čitav događaj obogatit će nastupi austrijskog Dconea i našeg Digitron Sounda, a cijelu će priču zaokružiti nizozemska pjevačica Empress Black Omolo.

Srce Pariza 10. lipnja će ugostiti treći Seasplash warm-up party na rijeci Seini, na brodu Peniche Audrey uz belgijski dvojac N-Tone i Genetic Dub te hrvatski Digitron Sound. Poznati pariški momci Stepper Allianz zaslužni su za soundsystem, a za organizaciju dub valova pobrinut će se Subkwatica kolektiv. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter