Objavljen novi album The Chwegera


The Chweger su objavili drugi album "Mir", u izdanju Aquarius Recordsa, koji sadrži deset pjesama. Ovime se pulski bend na scenu vraća nakon pet godina stanke. S albuma su se već izdvojili singlovi i za njih su napravljeni odlični spotovi za pjesme "Fućkam/The Whistler" i "Mon garcon".

"Mir" je grupa snimila u sastavu: Dejan Pavlinović, Mauro Maretić, Alen Rosanda, Zoran Angeleski, Maja Griparić, uz gostovanje bubnjara Tončija Pavlinovića, basista Davora Milovana Bilija i zbora Rondo Histriae. U "Fućkam/The Whistler" čuje se čak i zviždanje Alessandra Alessandronija koji se surađivao s Enniom Morriconeom na glazbi za legendarne vesterne Sergia Leonea.

Album je producirao Edi Cukerić, a sve je snimljeno u pulskom studiju Partyzan s ton majstorom Ivom Lorencinom. Mastering je u Londonu napravio Streaky Gee iz Streaky Masteringa. Za novi materijal The Chwegera kaže se da donosi određenu promjenu zvuka u odnosu na prvi album, puno elektronike, ritam mašina, sekvencera i sintesajzera, a "svirao" se čak i iPhone.

Album je prvenstveno ukorijenjen u europsku matricu s uzorima kao što su Kraftwerk, Can, Underworld, Air, Morricone, ali osjećaju se i utjecaji američkih Flaming Lipsa. Tekstovi su na hrvatskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku. Oblikovanje, artwork i fotografije potpisuje Mauricio Ferlin, a fotografije Hassan Abdelghani. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter