Objavljen natječaj za smještaj u Studentskom domu

Studentski dom Pula (N. LAZAREVIĆ)
Studentski dom Pula (N. LAZAREVIĆ)

Jučer je objavljen natječaj za smještaj studenata pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile u Studentskom domu u Puli te za subvencioniranje njihova podstanarskog smještaja za iduću akademsku godinu. Natječaj je objavljen na internetskoj stranici Studentskog centra (www.scpu.hr), gdje se mogu podići i svi potrebni obrasci koje kandidati trebaju popuniti i dostaviti najkasnije do 30. srpnja. Mogu se prijaviti redoviti studenti i to hrvatski državljani te državljani EU-a u statusu stranca na stalnom boravku u Hrvatskoj. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 12. kolovoza na oglasnoj ploči Studentskog doma u Puli te na web stranici Studentskog centra.

Kriteriji i bodovanje

Za ležaj u Studentskom domu ili sufinanciranje troška privatnog smještaja ne mogu se natjecati izvanredni studenti i oni s prebivalištem u Puli. Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u Studentski dom (Preradovićeva 28a) osobno radnim danima od 8 do 15 sati ili preporučenom poštom. Način bodovanja kandidata te tko ima prednost za dobivanje domskog smještaja ili 200 kuna mjesečne subvencije za stanarinu kod privatnog stanodavca u Puli, propisani su pravilnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Od 136 ležajeva u Studentskom domu šest ih je rezervirano za studente u razmjeni preko programa Erasmus - dakle, redovnim pulskim studentima na raspolaganju je 130 kreveta u domu, a isto toliko studenata dobit će subvenciju za podstanarski smještaj.

Pravo na izravan smještaj u dom na temelju izvrsnog uspjeha isključivo imaju studenti kojima mjesečni prihod kućanstva u 2015. godini nije prelazio 2.161,90 kuna po članu (65 posto proračunske osnovice). Za izravan smještaj na temelju ostalih kriterija uvjet je 60 posto proračunske osnovice što iznosi 1.995,60 kuna po članu domaćinstva. Spomenimo da se dodatni bodovi dobivaju i za upis deficitarnih studijskih programa. Uz prvih deset deficitarnih zanimanja u zemlji, prema listi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za Pulu izdvojeni su sveučilišni studij informatike, informatika - nastavnički smjer te stručni studij sestrinstva. Potonji novi studij još čeka dopusnicu Ministarstva (zbog krize vlasti) pa su upisi odgođeni do jesenskog roka.

Studenti koji dobiju ležaj u Studentskom domu prije useljenja moraju dostaviti liječničku potvrdu da nemaju kontraindikacija za smještaj u dom, a oni koji ostvare pravo na subvencije za smještaj kod privatnih stanodavaca obvezni su do 10. listopada dostaviti uvjerenje o boravištu u mjestu studiranja te IBAN bankovnog tekućeg računa otvorenog na svoje ime. (Duška PALIBRK, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter