Objavljen natječaj za Lapis Histriae

S predstavljanja knjige Lapis Histriae 2013. (K. FLEGAR)
S predstavljanja knjige Lapis Histriae 2013. (K. FLEGAR)

Ovogodišnji 15. Međunarodni pogranični susreti i Forum Tomizza (Trst-Kopar-Umag, 21. - 24. svibnja 2014.) objavljuju 9. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae 2014. za kratku priču na temu: "Hod po rampi", što podrazumijeva priče o "balansiranju", hodu po doslovnim i figurativnim (graničnim) rampama i preprekama.

Tekst mora biti izvoran i neobjavljen, ne smije biti dulji od 15 kartica (27.000 znakova, uključujući razmake), ni kraći od tri kartice, a u obzir dolaze svi jezici (talijanski, slovenski, hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski) naše regije. Autori se natječu isključivo s jednim radom, a najbolji rad bit će nagrađen artefaktom "Lapis Histriae", te novčanom nagradom u iznosu od osam tisuća kuna.

Stručni ocjenjivački odbor broji tri člana, a ocjenjivački odbor zadržava pravo ne dodijeliti nagradu. Rok slanja tekstova je 12. travnja 2014., dok se osobni podaci (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja) prilažu u zasebnoj koverti.

Radovi, otisnuti u četiri primjerka, šalju se poštom na adresu: Gradska knjižnica Umag, Trgovačka 6, 52470 Umag, Hrvatska, s naznakom za LAPIS HISTRIAE, i dodatno na e-mail: [email protected]. Oni radovi koji ne budu stigli na obje navedene adrese neće ući u konkurenciju. Najbolji radovi po izboru žirija bit će objavljeni u knjizi Lapis Histriae 2014 krajem godine, a nagrada će se svečano dodijeliti autoru pobjedničkog rada na 15. Forumu Tomizza, u Umagu, 23. svibnja ove godine.

Dodatne informacije moguće je potražiti u Gradskoj knjižnici Umag ([email protected], tel. +385/52/721-561). (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter