Objavljen natječaj za gradnju nove pulske bolnice

Zajedničkim 'klikom' odaslali natječaj u javnost (M. ANGELINI)
Zajedničkim 'klikom' odaslali natječaj u javnost (M. ANGELINI)

Danas je iz Ravnateljstva pulske Opće bolnice u javnost, na internetsku mrežu, odaslan tekst međunarodnog javnog natječaja za izbor izvođača gradnje nove bolnice. Simbolizirajući zajedništvo u ovom ne samo regionalno već i nacionalno važnom projektu, klikom na laptopu zajedno su to odradili ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, sanacijska upraviteljica bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić, predsjednica Sanacijskog vijeća pulske bolnice i Povjerenstva za pripremu ovog javnog natječaja Ljubica Đukanović, istarski župan Valter Flego te pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Što se tiče natječajnih kriterija, prema riječima dr. Hrstić, mogu se natjecati i domaće i strane tvrtke, ali uz uvjet da imaju iskustvo u gradnji sličnih objekata.

- Naravno, o najboljoj ponudi odlučivat će nadležno povjerenstvo, ali osobno bih voljela da to budu domaće tvrtke, da osim za zdravstvo, postignemo pozitivan efekt i za gospodarstvo. Cijena ponude je bitna, ali ne smijemo zanemariti kvalitetu, rekla je sanacijska upraviteljica pulske bolnice.

- Ako su se dva stoljeća o vama mogle brinuti sve države koje su se ovdje promijenile, vrijeme je da Hrvatska napokon ispuni svoj dug prema Istri i Puli. U Puli ćemo imati bolnicu pod jednim krovom, bolnicu koja će biti zrcalna slika hrvatske medicine 21. stoljeća, ustvrdio je ministar Ostojić.

Polaganje kamena temeljca te ogledne bolnice istarski župan Valter Flego očekuje na ljeto, a za tri-četiri godine i konac radova.

"Današnjim danom zatvaramo jednu i otvaramo sljedeću stranicu, opet zajedničkog rada i suradnje Vlade, Županije, istarskih gradova i općina, sada u osmišljavanju opremanja i sutra funkcioniranja naše nove bolnice", najavio je župan, a zadovoljstvo nije krio ni pulski gradonačelnik Boris Miletić: "Iako danas pada kiša, meni doista sija sunce. Prošlo je puno godina, čovjek završi i osnovnu i srednju školu otkad se počeo pripremati ovaj projekt i danas je veliki dan. Želim da natječaj protekne u najboljem redu, da imamo izvođača i da ove godine počnu radovi, da svi skupa svjedočimo bolnici pod jednim krovom". (Piše Duška PALIBRK; snimio Manuel ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter