Objavljen natjecaj Lapis Histriae 2010.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska knjižnica Umag, kao glavni organizator 11. medunarodnih pogranicnih susreta Forum Tomizza, koji ce se ove godine održati u Trstu, Kopru i Umagu od 26. do 29. svibnja, objavila je književni natjecaj Lapis Histriae 2010. za kratku prozu.

Tema ce ovaj put biti "Status quo… vadis? - Perspektive (multi)kulturalnog aktivizma: što ostaje nakon što se svjetla pozornice ugase?".

Prema kriterijima ovog medunarodnog natjecaja tekst mora biti izvoran i neobjavljen i ne smije biti dulji od 15 kartica (21.750 znakova).

U obzir dolaze svi jezici i dijalekti naše regije. Autori se mogu natjecati iskljucivo s jednim radom, a najbolji ce biti nagraden simbolicnim artefaktom "Lapis Histriae" te novcanom nagradom od tisucu eura.

U strucnom ocjenjivackom odboru bit ce tri clana koja zadržavaju pravo ne dodijeliti nagradu. Rok za slanje tekstova je 17. travnja, a treba priložiti osobne podatke (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rodenja). Radovi, otisnuti u cetiri primjerka, šalju se poštom na adresu Gradske knjižnice i dodatno na njen e-mail.

Dvanaest radova po izboru žirija bit ce objavljeno u zborniku Lapis Histriae 2010. krajem godine. Nagrada ce autoru pobjednickog rada biti svecano dodijeljena u sklopu Foruma Tomizze u Umagu 28. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter