Objavljen album "CBC - Winners & Travellers"


Uoči sedmog natjecanja najboljih hrvatskih blues glazbenika 7th Croatian Blues Challengea, čije će se veliko finale 7. studenog održati u Puli, objavljen je album "Croatian Blues Challenge - Winners & Travellers".

Riječ je o kompilaciji koja sadrži 14 pjesama izvođača koji su pobjeđivali na prethodnim izdanjima CBC-a te glazbenika koji su predstavljali hrvatsku na najvećem svjetskom blues festivalu - International Blues Challengeu u kolijevci bluesa, Memphisu, a tu su i dva mlada izvođača koji su Hrvatsku u Americi predstavljali u kategoriji glazbenika do 21 godine starosti.

Na kompilaciji su jednom pjesmom zastupljeni i pulski blueseri Delta Blues Gang koji su također nastupili u Memphisu. Posebna je zanimljivost da su četiri pjesme i to "Memphis Sara", "There Where Blues was Born", "Room Boogie Caffe" i "Heart of Memphis Here I Go" nastale prilikom gostovanja u Memphisu.

Kompilacija u najboljem svjetlu dočarava raznolikost današnje hrvatske blues scene, koja unazad posljednjih pet godina doživljava pravu renesansu.

Ovogodišnji 7th Croatian Blues Challenge podijeljen je na tri regionalna (Split, Zagreb, Pula) natjecanja, a veliko nacionalno finale je u pulskom Rock Caffeu u subotu, 7. studenog. Prijave za finalne nastupe u Zagrebu i Puli primaju se još danas na http://www.croblues.com/prijava.html. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter