Obiteljskom nasilniku 3 g. bezuvjetnog zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na tri godine bezuvjetnog zatvora pulski Opcinski sud osudio je 53-godišnjeg Marijana L. s podrucja Sutivanca zbog dugogodišnjeg nasilnickog ponašanja prema supruzi i njihovo dvoje djece (sada u dobi od 19 i 17 godina) te zlostavljanja.

Krivim je proglašen jer se od sijecnja 2001. do lipnja 2011., u nazocnosti tada maloljetne djece, svakodnevno opijao i vrijedao suprugu, govorio joj da ce je ubiti i da ce to napraviti automobilom kad je sretne na ulici.

Suprugu je fizicki napadao udarajuci je šakama po tijelu, u više ju je navrata zajedno s djecom izbacivao iz kuce, a jednom je zamahujuci cekicem krenuo prema njoj prijeteci da ce je udariti, dogurao je do zida i potom razbio staklo pokraj njezine glave.

Drugom prilikom prišao je supruzi koja je ležala na kaucu i kuhinjskim nožem udario po jastuku. Kada je žena konacno u travnju ove godine smogla snage i zajedno s djecom iselila iz kuce, prijetio joj je da ce se svojim autom zabiti u njezin kad je sretne i da je od jedne osobe tražio da mu nabavi pištolj.

Sina je vrijedao kad bi ovaj stao u obranu majke, prijetio mu je da ce ga ubiti, u tri ga navrata istjerao iz kuce, a kcerki je govorio da je kurva i da je ista kao majka. Time ih je sve doveo u položaj nemoci i ugrozio njihovo dostojanstvo, a maloljetnoj kcerki ugrozio pravilan psihicki i fizicki razvoj.

Zbog kaznenog djela nasilnickog ponašanja prema supruzi Marijan L. je kažnjen s dvije godine zatvora, za produljeno kazneno djelo nasilnickog ponašanja prema sinu kažnjen je jednom godinom i tri mjeseca zatvora, a za zlostavljanje maloljetne kceri jednom godinom. Izrecena mu je jedinstvena osuda na tri godine zatvora.

Marijan L. vec se nalazi iza rešetaka, i to od uhicenja 11. lipnja ove godine, te ce mu se to vrijeme uracunati u trogodišnju kaznu.


Podijeli: Facebook Twiter