Obiteljski hotel čak triju generacija

Hotel je već izvana vizualno upečatljiv
Hotel je već izvana vizualno upečatljiv

U Štinjanu, u ulici Puntižela, koja se iz mjesta spušta prema moru, otvoren je Adrion Aparthotel. Riječ je o luksuznom "butik hotelu" koji ima četiri zvjezdice, i jedan je od tri aparthotela u Istri, u kojima su sve smještajne jedinice apartmani, no gostima je u ponudi i ugostiteljski objekt te druge usluge.

Osmislio djed, realizirali unuci

Njega je, kako doznajemo u razgovoru s direktorom hotela i njegovom majkom, Viktorom i Zdenkom Karlić, osmislio i započeo raditi otac odnosno djed Puljanin, pokojni Vladimir Karlić, jedan od najdugovječnijih geodeta u Istri.

- Počeo ga je graditi moj otac, zatim smo ga suprug Davor i ja malo po malo uređivali, no tek kada su sinovi Viktor, koji je arhitekt, i Vedran, koji je inženjer građevine, stasali odlučili su djedovu ideju do kraja pretočiti u djelo, ispričala nam je Zdenka Karlić.

Viktor Karlić, koji nas je proveo hotelom, pojasnio je kako se on sastoji od tri cjeline - wellnessa sa zatvorenim modernim bazenom, finskom i turskom saunom i sunčalištem, koje će moći koristiti i vanjski gosti i to tijekom cijele godine, budući da će hotel raditi punih 12 mjeseci.

Tri cjeline kroz cijelu godinu

Drugi dio hotela čini 11 apartmana koji gostima hotela pružaju svu udobnost koju nudi hotel, ali uz svu moguću privatnost i komfor, dok je treći dio restoran s 40 mjesta koji će također biti otvoren i za vanjske goste, a trenutno je u tijeku, do ponedjeljka, akcija kojom se nudi 50 posto popusta na konzumaciju.

- Za sada imamo šest stalno zaposlenih djelatnika, a u sezoni ćemo imati i više, ovisno o potrebama, naveo nam je Karlić koji je, kao arhitekt, hotelu dao i svoj osobni pečat, ne odstupajući ipak previše od djedovih zamisli. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter