Obiteljska saga o svakodnevlju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Anexu Multimedijalnog centra Luka u Puli samostalnom se izložbom slika predstavlja pulska likovna umjetnica Korana Lukic Šuran. Izložbu naslovljenu "Voices" otvorila je ovaj vikend predsjednica HDLU-a Istre Dorina Vlakancic, a o sliko-crtackom ciklusu Lukic Šuran u katalogu koji prati izložbu pisala je povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner.

- Obiteljsku sagu o svakodnevlju Korana Lukic Šuran dokumentaristicki elaborira kroz seriju slika velikog formata i nizom od 100 minijatura, sve izradeno u kombiniranim tehnikama te govornom kakofonijom koja nastaje iz više istovremenih izvora zvuka, u projektu nazvanom "Voices"... Interpretacijom središnje teme, obiteljske svakodnevice, na postulatima popartisticke tradicije, znaci kada na velikom platnu banalan sadržaj kojega od sporedne egzistencije izdiže do sverazumljivosti autorica apostrofira i indirektno problematizira, onda likovno govori otudenosti i samoživosti pojedinca i grupa u dehumaniziranom društvu vremena ovog, piše Ostojic Cvajner.

- Provodeci vrijeme u krugu obitelji došla sam na ideju da te iste ljude koje volim i koji me "muce" prenesem na platno. Iz raznih skica odabrala sam najbolje kadrove i tako je nastala ova izložba, kazala je autorica prilikom otvorenja izložbe.

Korana Lukic Šuran rodena je 1977. u Puli, gdje je završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u klasi prof. Ivana Obrovca te pohadala Glazbenu školu Ivana Matetica Ronjgova. Diplomirala je na Odsjeku likovnih umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci. Trenutno predaje likovnu kulturu u OŠ Petra Studenca u Kanfanaru, Divšici i Vladimira Nazora u Krnici. (Vedran ŠILIPETAR)


Podijeli: Facebook Twiter