Obiteljima s Vineža pomažu i iseljenici

Davor Šverko i Morin Hukić
Davor Šverko i Morin Hukić

Humanitarnom akcijom Svi za Vinež kojom se pomaže obiteljima koje su u stravičnom požaru u Vinežu ostali bez svega, skupljeno je više od sto tisuća kuna, javlja nam Davor Šverko, jedan od pokretača akcije. Davor nam veli da je stupio u kontakt i s našim iseljenicima u Americi koji će se preko klubova Rudar i Istra također uključiti u prikupljanje novčanih sredstava za stanare koji su ostali bez svojih domova.

Da podsjetimo kako je odmah na početku akcije najavljeno i usuglašeno s predstavnicom stanara Zumretom Vidović, da su stanari izrazili želju da se sav novac koji bude uplaćen na žiro-račun solidarno podijeli na osam domaćinstava, odnosno broj domaćinstva koja će se nakon adaptacije zgrade vratiti živjeti u svoj stan. Žele da im se novac isplati nakon adaptacije zgrade, a koristit će ga za kupnju onoga što im je najpotrebnije, namještaj, tehnički uređaji, oprema i slično.

Morin Hukić, ravnateljica labinskog Crvenog križa, koji je također povezan s akcijom Svi za Vinež surađuje sa Šverkom u svemu što se organizira da bi se pomoglo stanarima. Ona je također zadovoljna akcijom. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter