Obitelji Nikolovski konacno vracen stan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obitelj poznate bivše pjevacice grupe Magazin Ljiljane Nikolovske je nakon 17 godina mukotrpnog i skupog sudskog procesa i 42 rocišta uspjela srušiti tužbu MORH-a i potvrditi svoje pravo na stan u Splitu, iz kojeg je nezakonito i nasilno izbacena na ulicu, priopceno je iz Centra za razvoj demokracije (CERD).

- Medutim, unatoc pravomocnosti presude, MORH i dalje opstruira ispražnjavanje i predaju stana, opravdavajuci to lažnim tvrdnjama da se u stanu i dalje nalazi branitelj Zlatko Ljubicic, inace rodbinski povezan sa sutkinjom splitskog suda Dunjom Ljubicic, kojoj je baš i bio dodijeljen ovaj predmet da bi štitila bezakonje i ilegalnog korisnika stana. Na tu pristranost suda citav niz godina smo upozoravali Ministarstvo pravosuda, i tek kad je odlukom Županijskog suda u Šibeniku ta sutkinja izuzeta i spis dodijeljen drugom sucu, Nikolovski su uspjeli okoncati parnicu i dobiti spor, podsjeca predsjednica CERD-a Semina Loncar.

Istice nadalje da cak i da je tocno da je u stanu Zlatko Ljubicic, a što nije slucaj jer je dobio drugi stan, to za ovaj spor nije od nikakva znacaja.

- Napominjem da bi predsjednica Vlade trebala biti posebno zainteresirana da se ovo što prije riješi, da joj se ne bi ponovio slucaj brace Drobac. Nakon 17 godina lutanja i deportacija oni zaslužuju svoj dom i mir. To je najmanje što se traži od države da bi se bar djelomicno iskupila za patnje pricinjene ovoj obitelji samo zato jer su makedonske nacionalnosti, porucila je predsjednica CERD-a.

Nakon što su 1992. napustili Split, roditelji pjevacice Boro i Vera Nikolovski promijenili su ni sami ne znaju koliki broj adresa i država. Trenutno žive na relaciji izmedu Makedonije i Dubrovnika, smješteni kod rodbine i prijatelja. Njihova kci Ljiljana Nikolovska živi u Americi.


Podijeli: Facebook Twiter