Obitelj Viktorov donirala igralište djeci Pule

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Danas je ispred Ribarske kolibe održan prigodna svečanost u povodu otvaranja novog dječjeg igrališta. Igralište su simbolično otvorili pulski gradonačelnik Boris Miletić i vlasnik Arenaturist Ribarske kolibe d.o.o. Nikolay Viktorov. Kako je pritom istaknuto, Pula je grad prijatelj djece, a upravo jučer, nakon izbora nove dječje gradonačelnice, otvaranje igrališta odlično se u to uklopilo. Igralište se prostire na šest tisuća kvadrata, a u njega je uloženo više od 70 tisuća eura.

- Zahvalio bih se obitelji Viktorov koja su se u našem gradu već dokazala i na području gospodarstva, ali i društveno odgovornog poslovanja, a pokazali su da imaju i veliko, plemenito srce. Dosad su donirali razne uređaje Općoj bolnici Pula, Nikolay Viktorov je i počasni građanin Pule zbog svojeg humanitarnog djelovanja, ali i zbog razvoja kvalitetnog turističkog proizvoda, a sada su izgradili dječje igralište i otvoreno vježbalište i prepuštaju ga svim građanima grada Pule. Stoga im se u ime grada Pule i svoje osobno zahvaljujem na donaciji. Želim još puno poslovnih uspjeha i nadam budućim sličnim aktivnostima, rekao je gradonačelnik Miletić te se zahvalio i svojim suradnicima, djelatnicima Grada Pule koji također imaju svoje zasluge u realizaciji ovog projekta.

Nikolay Viktorov također se zahvalio djelatnicima Grada, ali je najveće zasluge pripisao ipak gradonačelniku Miletiću koji je prije godinu dana, kada su razgovarali o uređenju tog igrališta, odmah prihvatio ideju i prepoznao pravi projekt u korist svojih građana. Kako je rekao, ovo igralište koje ima najljepši pogled na more u gradu Puli, rezultat je pomnog planiranja i odabira najboljih sprava od provjerenih proizvođača.

- U konačnici smo se odlučili na talijanskog dobavljača, a iz kataloga su naša djeca birala igrala, gledajući sprave dječjim očima i onime na čemu bi se i sama željela igrati. Sva su igrala visokokvalitetna i imaju europske ateste. Cijelo je područje podijeljeno u nekoliko zona: za najmanju djecu, potom za stariju i aktivniju djecu te zonu fitnessa sa spravama za odrasle. Cijelo se područje kaskadno spušta prema moru da roditelji mogu odmarati i u miru gledati igru svoje djece, pojasnio je Viktorov i dodao da ovo igralište poklanjaju svoj djeci Pule te se nada da će na njemu djeca uživati i igrati se u lijepom ambijentu.

Kako je naglašeno u konačnici, prije samog obilaska igrališta, za otprilike dva tjedna na igralištu će biti montirani i reflektori radi noćne igre, ali i video nadzor.

(S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter