Obitelj traži produljenje pritvora Horvatincicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odvjetnica Anamari Laškarin iz Rijeke, koja zastupa talijansku obitelj Salpietro iz koje su dva clana poginula kada je na njihovu jedrilicu naletio gliser Tome Horvatincica, zatražila je da se osumnjiceni Horvatincic zadrži u pritvoru i nakon ispitivanja svih svjedoka.

U podnesku koji je odvjetnica Laškarin poslala i Županijskom sudu u Šibeniku odvjetnica Laškarin je, kako je rekla, upozorila na cesto i neprestano ponavljanje prekršaja zbog prekoracenja brzine koje je pocinio Horvatincic. Laškarin je rekla da je podnesak podnijela na temelju saznanja iz policijskog izvješca po kojem je u posljednjih desetak godina Horvatincic pocinio tridesetak prometnih prekršaja, uglavnom zbog prekoracenja brzine.

Takoder je rekla da je obitelj Salpietro, s obzirom na strašne okolnosti i posljedice nesrece, odlucila podnijeti iznimno visok odštetni zahtjev Tomi Horvatincicu kao osobi koja je pocinila to djelo.

Zagrebacki poduzetnik Tomo Horvatincic upravljao je 16. kolovoza jahtom "Santa Marina", koja je u blizini Primoštena udarila u jedrilicu i usmrtila talijanski bracni par koji je bio na njoj. (H)


Podijeli: Facebook Twiter