Obitelj Smajila Hamzića deložirana


Jučer točno u 10 sati, kao što je bilo i najavljeno, započela je deložacija preostalih stanara iz trošne zgrade na adresi Tršćanska 42, preko puta Brionke. Riječ je o Smajilu Hamziću i njegovoj supruzi Izeti, koji su na toj lokaciji živjeli od 1980. godine. Ovoga puta deložacija je uspjela te su i posljednji stanari iseljeni s te adrese, a prostor predan banci "slobodan od osoba i stvari".

Kako nam je svojevremeno ispričao Smajil, u taj je prostor uselio po rješenju tadašnjeg poduzeća Istragradnja, čiji je djelatnik bio 33 godine i sedam mjeseci, dakle nije u njemu bio ilegalno, ali je spletom okolnosti poduzeće propalo, banka je došla u posjed zemljišta te će sad, nakon iseljenja posljednjih stanara, dalje njime raspolagati. Posljednja najavljena deložacija prije jučerašnje bila je najavljena u svibnju lani, ali je tada u obranu ove obitelji stao Živi zid te je deložacija odgođena.

Danas aktivisti Živog zida nisu viđeni te je deložacija provedena bez incidenata, ali uz jako policijsko osiguranje. Iako nitko nije bio ovlašten za davanje izjava, uspjeli smo doznati da nikakvih problema tijekom iseljavanja nije bilo, a kako smo kasnije uspjeli saznati i od Smajila Hamzića, on je u međuvremenu dobio stan od Grada Pule, od 30-ak kvadrata, u blizini Zavoda za zapošljavanje. Javno se stoga zahvalio gradonačelniku Borisu Miletiću i dogradonačelnici Eleni Puh Belci što su se angažirali oko njegovog slučaja.

- Stan je u redu, jako sam zadovoljan i zahvalan svima. Još par dana sam kod sina dok ne prebacim još neke stvari, a onda ću useliti - poručio je kratko Hamzić. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter