Obitelj Diminić - Štifanić pomaže svome zavičaju


Obitelj Diminić – Štifanić, Labinjani koji već dugi niz godina žive i rade u njemačkom gradu Karlsruheu i tamo vode njemačko-hrvatsku zajednicu, svojom humanitarnom aktivnošću istaknula se još za vrijeme Domovinskog rata. Otad su poznati po brojnim donacijama ustanovama na Labinštini, poput labinskog Doma zdravlja te Doma za starije i nemoćne u Raši, a doniraju uvijek ono što je doista potrebno.

Tako su ovog tjedna Centru Liče Faraguna i Centru za inkluziju Labin, uručili vrijedne donacije. Centru Liče Faraguna donirano je pet invalidskih kolica, nepromočive plahte, ručnici te pelene. Na upit što je centru najpotrebnije, ravnateljica Elide Juričić istaknula je, s obzirom da Centar nije samo škola, već  i ustanova u kojoj neka djeca stalno borave, da su im uvijek dobrodošle donacije u vidu higijenskih potrepština, kao i didaktička oprema. Nakon što su posjetili Centar Liče Faraguna, uputili su se u Centar za inkluziju, za čije su polaznike pripremili iznenađenje, doniravši im  prešu za termotransfer na tekstilu koja će Centru za inkluziju u znatnoj mjeri unaprijediti i poboljšati kvalitetu ponude proizvoda i omogućiti proširenje asortimana. Ovim donacijama prethodile su donacije za Ortopedsku bolnicu Rovinj te za palijativnu skrb pri Istarskim domovima zdravlja.

Njihova humanitarna aktivnost ne ograničava se samo na grad Labin, već i na Pulu, Pazin, područje Primorsko-goranske županije i ostale krajeve Hrvatske.

- Nakon puno godina rada, moram priznati da smo uvijek jako sretni kad znamo da se donacija smisleno upotrijebi. Jako dobro surađujemo s Gradom Labinom od rata naovamo, ali ranijih godina nije bilo jednostavno dopremiti humanitarnu pomoć preko državnih granica. Sve dok Hrvatska nije postala članicom Europske unije, nailazili smo na brojne prepreke, za svaku pošiljku moralo se tražiti dozvolu od Ministarstva, što iziskuje dodatni napor, za volontere, koji i fizički puno rade, i uvijek im treba pažnje - rekla nam je Mirjana Diminić. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter