Obitelj Ademi najavljuje da ostaje u šatoru


Obitelj Ademi, koja je prošlog petka deložirana iz stana u vlasništvu Grada Vodnjana, danas je obišao policijski službenik te su mu vodnjanski komunalni redari predali zapisnik prema kojem u roku od tjedan dana treba biti uklonjen improvizirani šator postavljen na javnoj površini. Naime, budući da je stan zapečaćen nakon što su iz njega iseljeni temeljem pravomoćne sudske odluke, ova je 12-člana obitelj ispred te zgrade podigla improvizirani šator, što se po vodnjanskoj Odluci o komunalnom redu tretira kao neovlašteno zauzimanje javne površine. Ademijevi su ga pak odbili sami ukloniti pa je sastavljen zapisnik koji je uručen i njima.

Budući da taj dokument ima datum 17. listopada, a rok za uklanjanje je osam dana, Ademijevi ga moraju maknuti do sljedećeg četvrtka. Stoga je Skender Ademi danas predao molbu Gradu Vodnjanu da dozvoli njegovoj obitelji ostanak na privremenoj lokaciji dok ne nađu adekvatan smještaj. Ponovio nam je da, iako je vlasnik nekretnine u Vinkuranu, zbog koje im Grad neće tražiti alternativni smještaj, tamo nema nikakvih uvjeta za život, osobito za petero djece predškolske dobi.

- Nemam kuda otići, stvari su mi tu i htio bih ostati ovdje dok mi se ne riješi smještaj. Djeca nam spavaju kod prijatelja da se ne razbole jer smo ovdje bili i po kiši zbog čega sam morao ići i kod liječnika. Želimo ostati ovdje i da nam država riješi smještaj, da možemo ostati zajedno s djecom. Želim da se sve normalno završi, ne želim provaljivati u ovu kuću gdje sam živio da opet imam posla sa sudom, rekao nam je Ademi.

U Gradu Vodnjanu su nam rekli da je rješenje već izdano i da šator mora biti uklonjen u propisanom roku jer je takav smještaj neadekvatan za život, osobito maloljetne djece koja žive u obitelji. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter