Obilna kiša tijekom noći poplavila i blokirala Novi Sad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki broj građana Novoga Sada cijelu je noć između nedjelje i ponedjeljka moralo ispumpavati vodu iz svojih poplavljenih kuća, stanova, zgrada i dvorišta uslijed obilne kiše koja je pala u nedjelju navečer.

Na području Novoga Sada palo je više od 20 litara kiša po četvornom metru u roku od oko 20 minuta, što je u večernjim satima izazvalo prometni kolaps u gotovo cijelom grada i veliku štetu na privatnoj i javnoj imovini.

"Cijela kanalizacijska voda je vraćena u naše dvorište, ušla je u stanove, morali smo struju isključiti. Ima metar vode unutra", rekao je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) Novosađanin Jovan Vasić. Predstavnici gradskog komunalnog poduzeća izjavili su kako je njihova cjelokupna mehanizacija u pogonu na prometnicama i drugim javnim mjestima, ali da u privatne posjede ne mogu ulaziti kako bi ispupavali vodu.

"Glavni razlog zbog kog je došlo do zadržavanja vode na gradskim ulicama je izuzetno velika količina padavina koja je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju donijela ogromnu količinu vode koju kanalizacijska mreža ne može odjednom primiti", rekao je predstavnik novosadskog komunalnog poduzeća Aleksandar Vukovac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter