Obilježena godišnjica smrti Mate Parlova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije godine prošle su od smrti najveceg hrvatskog sportaša Mate Parlova, olimpijskog pobjednika te svjetskog i europskog boksackog prvaka u amaterskom i profesionalnom ringu.

Da bi se još jednom odala pocast pulskoj boksackoj legendi, u cetvrtak je položeno cvijece na njegov grob, nakon cega je u gradskoj palaci održana konferencija za novinare na kojoj je javnost obaviještena o nacinu na koji ce grad drevne Arene nastaviti tradiciju obilježavanja spomena na Parlova.

Naime, zbog problema, prvenstveno financijske prirode, u svibnju je bio otkazan boksacki turnir Arena cup, koji je organizator, boksacki klub Pula, želio pretvoriti u svojvrsni memorijal Parlovu u cast. Novi termin ove manifestacije je 17. i 18. rujna.

"Željeli smo obilježiti sportski put Mate Parlova, cija je najveca ljubav bio boks, ali koji se s ne manjim žarom bavio i nogometom i kuglanjem. Uz boks, koji je trenirao u BK-u Pula, Mate je igrao nogomet za Staklar te kuglao za Zanatliju i krace vrijeme za Uljanik.

Stoga cemo 17. rujna u Domu sportova 'Mate Parlov' organizirati malonogometni turnir, a dan kasnije kuglacki turnir i potom, kao krunu svega, Grand Prix u boksu", najavio je Miroslav Hlušicka, tajnik BK-a Pula.


Podijeli: Facebook Twiter