Obilježena godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Titovom parku u srijedu su predstavnici pulskog društva "Josip Broz Tito" položili vijenac u povodu 31. godišnjice smrti Josipa Broza Tita koji je, prema rijecima clana predsjedništva društva Vladimira Kapuralina, zaslužan za epohalne rezultate.

- Tito je organizirao pokret otpora zahvaljujuci kojemu je pobijeden fašizam, odupro se pokušajima nametanja tude volje cime je Jugoslavija ostvarila samostalnost, sudjelovao je u osnivanju pokreta nesvrstanih te je pod njegovom inicijativom Jugoslavija krenula putem samoupravljanja koje je radnom covjeku omogucilo da postane subjektom odlucivanja o rezultatima rada i kreatorom vlastite sudbine, kazao je Kapuralin i naglasio da je Tito bio ispred svog vremena i pripadnika naroda.

Danas se pak sustavno radi na poništavanju pozitivnih aspekata za koje je on zaslužan, kao i opcenito pokreta antifašizma, dodao je Kapuralin.

- Radni ljudi dozvolili su da im bude oteto sve što su samoupravljanjem postigli. Napuštanjem pokreta nesvrstanih postali smo instrument tudih interesa i suucesnici onih koji ubijaju djecu i žene te bombardiraju škole i svatove, zakljucio je on i ukazao na svijetli primjer izdavanja kovanice od dva eura s likom Franza Rozmana i petokrake koji je pružila Slovenija.


Podijeli: Facebook Twiter