Obilježena godišnjica rođenja slavnog izumitelja Nikole Tesle

Marc Marquez (desno) prolazi Jorgea Lorenza (Reuters)
Marc Marquez (desno) prolazi Jorgea Lorenza (Reuters)

U Huguesovom parku između Elektroistre i Pattinaggija polaganjem vijenaca obilježena je 161. godišnjica rođenja velikana znanosti i inovacija Nikole Tesle. U znak sjećanja na velikog znanstvenika vijence su, u društvu okupljenih građana, položili zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek, predsjednik KUD-a "Nikola Tesla" Čedo Grabež, predsjednik koordinacije Srba u Istri Radomir Janković i predsjednik Vijeća srpske manjine u Puli Milan Rašula, koji je ustvrdio kako okupljene udruge iz godine u godinu obilježavaju godišnjice rođenja i smrti Nikole Tesle.

- Nikola Tesla je bio veliki znanstvenik i veliki filozof bez kojega bi današnja planeta bila u potpunosti drugačija. Izrazito mi je drago, i ovim se putem zahvaljujem Gradu Puli, koji nam je pružio potporu te je prihvatio našu inicijativu za hortikulturnim uređenjem ovog dijela parka, kazao je Rašula nakon čega je pozvao okupljene da minutom šutnje odaju počast slavnom izumitelju.

Nikola Tesla rođen je u Lici 1856. godine i nevjerojatnim je izumima, poput naizmjenične struje i radio uređaja te svojim uspješnim patentima, promijenio svijet uvijek se trudeći poboljšati svakodnevni život svih ljudi. Zapamćen po skromnosti, često je govorio kako on zapravo nije izumitelj već tek otkrivatelj stvari koje već postoje i koje se zapravo nalaze svuda oko nas. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter