Obilježena 24. godišnjica osnutka Instituta Ivo Pilar


U dvorani Gradske vijećnice svečano je obilježena 24. godišnjica osnutka Instituta za društvene znanosti Ivo Pilar.

Mnogobrojne okupljene akademike i znanstvenike uvodno je pozdravila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci uručivši im prigodne poklone s porukom da je rad ovog instituta, a posebno njegovog područnog centra u Puli, od iznimne važnosti za razvoj grada i cijele države.

- Moram kazati kako je zaista pohvalno što mladi znanstvenici s našeg područja imaju ovakvu instituciju koja im pruža potporu na njihovom obrazovnom putu. Obrazovanje je za Grad Pulu jedna od najbitnijih karika, istaknula je Puh Belci.

Ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Vlado Šakić zahvalio se na ugodnom prijemu poručivši kako se Institut prije svega bavi manje selektivnim društvenim temama uz znanstveno-istraživački i stručni rad u području društvenih i humanističkih znanosti, te kako su do sada izdane brojne publikacije u suradnji s mnogim županijama, gradovima, općinama i ustanovama za visoko školstvo.

Voditelj pulskog Područnog centra Instituta za društvene znanosti Ivo Pilar dr. Stipan Trogrlić istaknuo je kako se ponosi znanstveno-istraživačkim radom iz povijesti predstavivši ukratko svoja istraživanja o ulozi Katoličke crkve u istarskom društvu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter