Obilježena 20. obljetnica pulske Hvidre

Predsjednik pulske Hvidre Ivica Loparić i gradonačelnik Boris Miletić
Predsjednik pulske Hvidre Ivica Loparić i gradonačelnik Boris Miletić

U Domu hrvatskih branitelja u petak navečer svečano je obilježena dvadeseta godišnjica od utemeljenja pulske udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata – Hvidra dodjelom zahvalnica i plaketa. Svečanost je započela hrvatskom himnom nakon koje je uslijedila minuta šutnje za sve stradale branitelje domovinskoga rata.

U uvodnoj riječi predsjednik podružnice Hvidre - Ivica Lerotić istaknuo je važnu ulogu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića u rješavanju stambenog pitanja mnogih ratnih invalida te se zahvalio njemu i svim tvrtkama, klubovima te udrugama za pomoć i potporu. 

Lerotić se nada daljnjem unaprjeđenju rada Udruge te ističe kako su vrata udruge onima kojima je ona potrebna uvijek otvorena. Također je istaknuo važnost zbrinjavanja invalida domovinskog rata koji su svoj život stavili na kocku kako bi očuvali dostojanstvo, mir i slobodu domovine i njezinih žitelja.

Važno je napomenuti da će Grad Pula uskoro dodijeliti zemljište ili stanove za ratne vojne invalide te će na taj način postati drugi grad u Hrvatskoj koji je stambeno zbrinuo sve svoje vojne invalide. Grad je već osigurao zemljište na Gregovici, a pregovara se i o dodijeli stanova u Šijani. Time bi se zbrinulo svih 56 hrvatskih ratnih invalida koji žive na području grada Pule.

Svečanost je nastavljena glazbenim programom koji je izveo zbor učenika i učenica pulske Gimnazije ''Gimnazium'', a potom su dodijeljene zahvalnice utemeljiteljima udruge, Josipu Diru, Jaku Baraću i Zdenku Požganinu kao i pulskim tvrtkama Herkulanei, Pula Parkingu, Vodovodu, Plinari, Novim istarskim knjižarama, Elektroistri, Puljanki te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Ove su tvrtke pratile i sufinancirale rad udruge. Plakete su dodijeljene Istarskoj županiji, Gradu Puli, općinama Fažana, Medulin i Ližnjan, a posebna plaketa uručena je pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću za poseban i osobni doprinos radu pulske Hvidre. Gradonačelnik se  zahvalio na njihovom doprinosu u borbi za slobodnu Hrvatsku. Večer je nastavljena domjenkom u Domu hrvatskih branitelja. (E. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter