Obilježena 150. godišnjica osnutka Crvenog križa

Dobitnici priznanja za volonterski rad
Dobitnici priznanja za volonterski rad

Svečanom sjednicom skupštine Gradskog društva Crvenog križa Pula koja je u srijedu navečer održana u Domu hrvatskih branitelja, obilježena je 150. obljetnica osnutka Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i 135. obljetnica djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj. 

Uz prisustvo brojnih volontera i suradnika svečani skup pozdravila je predsjednica Crvenog križa Pule Lorena Lazarić Stefanović te pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonja Grozić Živolić kao i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić.

Na svečanosti su dodijeljene jubilarne skupne zahvalnice za poseban doprinos i suradnju u afirmaciji i realizaciji aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa. Skupne zahvalnice dobili su Dom za odrasle osobe Vila Maria, La voce del Popolo, Ministarstvo unutarnjih poslova - Policijska postaja Pula i  TV Istra.

Dodijeljeno je i 56 pojedinačnih jubilarnih zahvalnica Gradskog društva Crvenog križa za pet, deset, petnaest, dvadeset, dvadeset pet i trideset godina neprekidnog volonterskog rada i poseban doprinos te iskazanu solidarnost i humanost. Povelja o počasnom članstvu u Gradskom društvu dodijeljena je doktorici Arne Slivar.

Za poseban ugođaj pobrinuli su se gosti Leonarda Budija te zbor Čarobna frula. Svečanost je zaključena prikazivanjem kratkog filma o pulskom Crvenom križu pod nazivom "Snaga humanosti". (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter