Obilježena 100. godišnjica škole u Babićima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

Promocijom dviju knjiga sinoć je u Domu kulture u Babićima obilježena 100. obljetnica hrvatske škole u Babićima, koja djeluje kao područna u sklopu Osnovne škole Marije i Line Umag. Promoviran je godišnjak "Bujština" u izdanju umaškog ogranka Matice hrvatske i knjiga "100 godina škole u Babićima" autora i ravnatelja Marije i Line Mate Vidovića. Gost proslave bio je akademik Josip Bratulić, kao i brojni bivši i sadašnji djelatnici škole, te učenici.

Prije promocije podijeljene su nagrade đacima i njihovim mentorima, jer su napisali literarne radove, koji su osvojili nagradu «Ivo Balentović» i objavljeni su u "Bujštini". Uslijedila je podjela priznanja za doprinos u radu pučke škole u Babićima koje su dobili bivši i sadašnji djelatnici, te dosadašnji upravitelji i ravnatelji.

U povodu obljetnice školska knjižnica OŠ Marije i Line dobila je na dar sto knjiga od Matice hrvatske Zagreb. U hodniku Doma kulture učenička zadruga Svjetionik prezentirala je i prodavala učeničke radove. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter