Obilježena 10. godišnjica Jadransko-jonske euroregije

Circolo
Circolo

Točno prije desest godina u Puli je osnovana tadašanja Jadranska euroregija koja je kasnije premineovana u Jadransko-jonsku euroregiju. S istog mjesta, danas je u Puli svečano obilježena deseta godišnjica od osnutka ove udruge kojoj su od samog osnutka prioriti bili suradnja i dijalog među članicama te priprema i kandidiranje konkretnih projekata koji su od zajedničke važnosti za cijelo Jadransko-jonsko područje.

Sam program proslave započeo je Circolu međunarodnom konferencijom na temu: "Prošlost, sadašnjost i budućnost makroregionalne suradnje na Jadransko-jonskom području – kapitalizacija zajedničkih iskustava i rezultata te kako učinkovito postići ciljeve EUSAIR strategije.

Na konferenciji su, između ostalih, prisustvovati predstavnik Europske komisije i Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Andrea Mairate, predsjednik Jadransko-jonske euroregije i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, voditeljica Službe za EU institucije, regionalne politike EU i projekte pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Željka Barić, predsjednik regionalnog vijeća Tirane i potpredsjednik Jadransko jonske euroregije Aldrin Dalipi, bivši predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Giovanni di Stasi i prvi predsjednik Jadransko-jonske euroregije Ivan Jakovčić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter