Obilježen Međunarodni dan prijateljstva

Međunarodni dan prijateljstva u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Međunarodni dan prijateljstva u Pazinu (M. RIMANIĆ)

U pazinskom Društvenom centru Veli Jože, koji djeluje u prostorima nekadašnje vojarne, obilježen je Međunarodni dan prijateljstva. Tom je prilikom održan razgovor s predstavnicima Društvenog centra Rojc iz Pule i Udrugom za mlade Alfa Albona iz Labina.

Gosti su predstavili primjere dobre prakse, ali i ukazali na poteškoće u radu, a na kraju su razmatrane mogućnosti suradnje društvenih centara u Puli, Labinu i Pazinu.  

Kristina Nefat, potpredsjednica Saveza udruga Rojc, govorila je o postupku osnivanja saveza udruga, modelu upravljanja, kriterijima i principima korištenja prostorija za rad te o TEH (Trans Europe Halles) mreži, europskoj mreži 50 multidisciplinarnih nezavisnih kulturnih centara iz 20 zemalja EU-a koja vodi i koordinira niz kulturnih projekata.

Udrugu za mlade Alfa Albona, nevladinu, neprofitnu i nestranačku udrugu, osnovanu s ciljem promicanja interesa i aktivnosti mladih, predstavio je njen predsjednik Alen Halilović. Uz to, predstavio je inicijativu "Zgrada društvenog poduzetništva", najbolje ocijenjen projekt natječaja za sociopoduzetničku ideju u 2012. godini.

U povodu Međunarodnog dana prijateljstva i u sklopu pazinske pučke fešte Rim održan je kod starog kina koncert na kojem su nastupili punk sastavi The Shaiones, Sida, Greenfly, Alarm i Bez identiteta. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter