Obilježen Dan općine Sv. Petar u Šumi

Načelnik Mario Bratulić obraća se uzvanicima svečane sjednice u povodu Dana općine Sveti Petar u Šumi (Davor ŠIŠOVIĆ)
Načelnik Mario Bratulić obraća se uzvanicima svečane sjednice u povodu Dana općine Sveti Petar u Šumi (Davor ŠIŠOVIĆ)

Mario Pamić kao "čovik po miri čovika" za kontinuirano iskazivanje ljudskih vrednota i nesebičnu pomoć drugima; Franjo Jurman za četrdesetogodišnji doprinos promociji i razvoju boćanja na Supetaršćini; Nevija i Donato Srblin za doprinos razvoju turizma u ovom kraju,te općinska podružnica Udruženja umirovljenika za dugogodišnji uspješan rad, nagrađeni su najvišim godišnjim priznanjem, Plaketom općine Sveti Petar u Šumi, a priznanja su im uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u sklopu obilježavanja Dana općine.

Zahvalnice su uručene uspješnim supetarskim osnovnoškolcima: Petru Bratuliću koji je pobijedio na državnom natjecanju iz geografije i sprema se na svjetsku geografsku olimpijadu; također uspješnom mladom geografu Luki Pamiću; Mauru Zoviću koji je bio vrlo uspješan na državnom sportskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama; te recitatorki Nini Buršić koja je uspješno nastupila na državnoj smotri Lidrano. Tradicionalno se za Dan općine dodjeljuje i nagrada za najbolje uređenu okućnicu, koja je ovaj put pripala Mirni Franjul iz zaseoka Dolinci.

Supetarski načelnik Mario Bratulić podsjetio je na postignuća općinske uprave u minulih godinu dana i planove za budućnost. Nakon dva velika projekta iz minulih godina za čiju su realizaciju korištena sredstva europskih fondova, naime rekonstrukcije mjesnog trga i izgradnje vrtića, u pripremi je i treći, najavio je Bratulić, izvijestivši da napokon u srpnju treba početi uređenje 11,5 km nerazvrstanih cesta na Supetaršćini, što se s 2,655 milijuna kuna financira iz europskog programa IPARD.

Od godišnjih manifestacija Bratulić je kao najiznimniju izdvojio "S klobasicom u Europu"; naglasio je da u ovoj općini vidno rastu i turistički potencijali pa se sada raspolaže sa 102 registrirana kreveta i bilježi najbrži rast broja noćenja u središnjoj Istri, i istaknuo je izvrsnu suradnju općine s Istarskom županijom. Bratulić je u svom govoru ukazao i na stečaj najvećeg gospodarskog subjekta na području općine, Purisa, što se neminovno odražava i na stanje u općini i na općinski proračun.

Supetarce i uzvanike pozdravio je istarski župan Valter Flego, rekavši da je Sveti Petar u Šumi općina koja se najbolje pripremila i prilagodila stupanju Hrvatske u EU, razvila mnoge dobre projekte i zanimljivije manifestacije a dogodine, poantirao je, "se nadamo i novom Purisu".    Sutradan je i po crkvenoj tradiciji obilježen blagdan Sv. Petra i Pavla, uz koji se vezuje supetarski Dan općine, a sportski i zabavni programi tradicionalne pučke fešte Petrova održat će se u subotu 5. srpnja. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter