Obilježen Dan oboljelih od mišicne distrofije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Društvo distroficara Istre u ponedjeljak je obilježilo Nacionalni dan oboljelih od mišicne distrofije - neuromuskularnih bolesti. U jutarnjim satima u prostorijama društva ugostili su ucenike cetvrtih razreda OŠ Centar te vrticku djecu grupa Tintilinici i Baloncici iz djecjeg vrtica Monte Zaro.

U podne su na gradskoj tržnici zainteresirani mogli razgledati radove clanova društva koji su rezultat kreativno-likovnih radionica, ali i knjige, brošure i promidžbene materijale o radu društva.

Ucenici i djeca imali su priliku upoznati mlade clanove društva koji se krecu uz pomoc invalidskih kolica, saslušati njihova iskustva, želje i potrebe te postavljati pitanja.

Zainteresirani su se mogli iskušati u vožnji u invalidskim kolicima te hodanju na štakama i hodalici. Ispred prostorija društva moglo se razgledati osobno vozilo s ugradenim rucnim komandama prilagodeno za upravljanje osobama s invaliditetom koje imaju oštecenja donjih ekstremiteta i specijalno kombi vozilo prilagodeno za prijevoz osoba u invalidskim kolicima ili krevetu.

Smisao ove akcije je osvješcivanje i senzibiliziranje društva o potrebama i mogucnostima osoba s invaliditetom.


Podijeli: Facebook Twiter