Obilježen Dan neovisnosti

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Dan neovisnosti obilježen je u Puli, i to polaganjem vijenaca na spomen-obilježja. Predstavnici Grada Pule, Istarske županije, članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata te mnogobrojni gosti i obitelji vijence su prvo položili na Centralnom križu na Gradskom groblju, a potom na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa.

- Prisjećamo se dana kada je Hrvatska postala neovisna. Prisjećamo se svih onih koji su sudjelovali u njezinu stvaranju, posebno onih koji su za neovisnost položili svoje živote, rečeno je među ostalim prilikom polaganja vijenaca na Gradskom groblju.

Na obilježavanju Dana hrvatske neovisnosti u Umagu uz članove udruga proizišlih iz Domovinskog rata, UAB-a, političkih stranaka i gradskog vodstva bili su i brojni građani. Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i minutom šutnje okupljeni su pred središnjim križem na gradskom groblju odali počast svima onima koji su ugradili svoje živote za samostalnost Lijepe naše.

- Moje zadovoljstvo u vezi s obilježavanjem Dana hrvatske neovisnosti je još veće jer se iz godine u godinu okupljamo u sve većem broju. Stoga zahvalnost svima onima koji su bez dvojbi ostavili obitelj i posvetili se obrani Hrvatske. Neka je slava i hvala svima onima koji su u temelje samostane Hrvatske položili svoje živote, kazao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese. (N. S., M. G.) 


Podijeli: Facebook Twiter