Obilježen dan darivatelja krvi

Raša (Robi SELAN)
Raša (Robi SELAN)

U povodu Međunarodnog dana dobrovoljnih davatelja krvi gradonačelnik Buzeta Valter Flego i predsjednica gradskog Crvenog križa Ervina Kisiček svečano su uručili priznanja jubilarcima. Prigodna priznanja i nagrade za 100 puta darovanu krv dobio je Mladen Matičević, za 75 puta Marino Grbac, Zijad Ramić i Dario Božić, a za pedeset puta Edi Glavić i Berto Majcan. Na buzetskom području lani je prikupljeno 488 doza, a ove godine kroz pet akcija, zbog smanjenih potreba, bit će ih jedva 250.

Gradonačelnik Giovanni Sponza i njegov zamjenik Marino Budicin su primili jubilarne rovinjske darivatelje, predsjednika i ravnateljicu gradskog Crvenog križa Slavka Poropata i Anu Čizić. Prigodnim darovima nagrađeni su Ante Dadić i Hasan Mujaković za 50 darivanja, Divni Mandušić za 75 te Livio Chiurco za impresivnih 100 darivanja, zbog čega će ga primiti predsjednik Ivo Josipović. Naknadno će biti nagrađen odsutni Igor Jergović. Gradonačelnik je naglasio da Rovinj ima 330 darivatelja koji se redovito odazivaju na pozive Crvenog križa za darivanje krvi.

Načelnik Josip Knapić jučer je priredio prijem za jubilarne darivatelje krvi s prebivalištem u Raši. To su Danijela Načinović, koja je krv darovala 35 puta, Davor Višković i Sejfudin Kurtić s 50 darivanja i Dario Dobrić, koji je zabilježio rekordnih stotinu davanja. U njihovoj pratnji bile su Đurđica Martinčić i Morin Hukić, djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Labina, a zbog poslovnih obveza nedostajala je Ruža Đurček, koja je krv darovala 55 puta.

U povodu Dana dobrovoljnih davatelja krvi priznanja je za ustrajnost u toj plemenitoj gesti dobilo 17 jubilaraca s područja Bujštine. Gino Čirkota iz Kaldanije, Davor Kovačević iz Buja i Paolo Kraljević iz Martinčići darovali su krv 50 puta. Miljenko Nemet iz Buja, Goran Paradžiković iz Baredina i Patrik Radešić iz Vižinade to su učinili 30, Elsa Bazjak iz Bijelih Zemlja i Sanja Zearo iz Buja 25, a Alen Berni iz Buroli i Marko Marušić iz Marušići 20 puta. Deset su se puta u svojoj humanosti tako iskazali Roberto Hrobat i Martin Marušić iz Marušići, Zoran Krezić i Robert Lisjak iz Buja, Igor Mekiš iz Krasice, Lino Miani iz Kaldanije i Verano Penco iz Medelina (Brtonigla). Priznanja im je uručio Miroslav Radošević, koji se akcijama dobrovoljnog davanja krvi uspješno pridružio 127 puta.  davanja. (G. Č. Š., A. P., R. S., K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter