Obilježen 10. rođendan projekta "Moja Istra"


Najdugovječniji televizijski promotor Istre, multimedijski projekt "Moja Istra", obilježio je u petak svoj 10. rođendan. Tom je prigodom priređen rođendanski party u Aruba klubu na kojem su se družili svi snimatelji, redatelji, voditelji i ostali sudionici koji su tijekom godina omogućili cijeloj Hrvatskoj i svijetu da upoznaju sve ljepote, znamenitosti, događaje i divne ljude iz svakog zakutka naše Terre Magice.

Zoran Milosavljević, autor, glavni urednik i producent projekta "Moja Istra", pokrenuo je ovaj projekt prije deset godina s Borisom Plastićem i Robertom Kraljem, a cilj im je bio stvoriti DVD magazin kojim bi se hrvatskim iseljenicima omogućilo da svaki mjesec imaju dio svoje domovine uživo u svojim domovima. Međutim, unatoč očekivanjima, kazao je Milosavljević, to se tržište pokazalo nezahvalnim pa se projekt "vratio kući" i uz DVD koji se mogao kupiti na mnogim prodajnim mjestima, započelo se s emitiranjem TV emisije koja se danas prikazuje na devet regionalnih televizija, a putem interneta gleda se u cijelom svijetu.

- Danas imamo najbogatiju videoarhivu o Istri s oko 9.000 snimljenih minuta priloga. Prije tri godine startala je i "Moja Istra u gostima", kći originalnog projekta, da tako kažem, a radi se o emisiji koja jednom mjesečno predstavlja općine i gradove na pristupačan, lepršaviji način. Ostale su nam još samo tri općine za prikazati i jako smo zadovoljni odjekom tog projekta. Posebno smo ponosni što se kroz "Moju Istru" obrazovalo jako puno novinara, ali i snimatelja i redatelja koji danas vrlo uspješno rade svoj posao u nekim drugim medijskim kućama, rekao je Milosavljević. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter