Obilježavanje 5. obljetnice kornatske tragedije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu 5. obljetnice kornatske tragedije danas su se na mjestu stradanja 12 vatrogasaca na otoku Kornatu okupili rodbina, prijatelji i štovatelji stradalih vatrogasaca, odajući im počast kod 12 križeva na Kornatima, koji su podignuti na mjestu gdje ih je 30. kolovoza 2007. pod još do kraja nerazjašnjenim okolnostima, zahvatila vatrena stihija.

Zajednički vijenac u čast stradalim vatrogascima kod kapelice sv. Florijana položili su izaslanik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, predsjednika Republike kninsko-šibenski župan Goran Pauk te Hrvatskog sabora zastupnik Ivan Karin.

Vijence su još položili predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić te predstavnici šibensko-kninske županije i gradova i općina iz kojih su stradali vatrogasci - Šibenika, Vodica i Tisnog.

Roditelji stradalih vatrogasaca u današnjim su izjavama na mjestu tragedije na Kornatima isticali kako žele saznati istinu o uzrocima stradavanja njihovih najmilijih. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter