Obilježavanje 40 obljetnice uspješne glazbene karijere ne događa se svaki dan

Vesna Nežić Ružić - Karte za koncert su planule
Vesna Nežić Ružić - Karte za koncert su planule

Poznata istarska pjevačica Vesna Nežić-Ružić vraća se u petak u 20.30 na pozornicu Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula gdje će održati koncert "Pjesmom do srca", a povod je obilježavanje čak četiri desetljeća karijere. Da to misli obilježiti u velikom stilu kao i da nema namjeru stati nakon prvih 40 godina bavljenja glazbom, ispričala nam je u kratkom razgovoru.

- Što pripremate za koncert? Tko će vam biti gosti?

- Koncert pripremam s mojim suradnicima i predviđam jednu lijepu i ležernu večer punu pozitive, dobre pjesme, dobre glazbe i raspoloženja, te puno lijepih emocija, u interakciji sa publikom u kazalištu. Budući da su karte već planule, za one koji ni na dan koncerta ne budu uspjeli doći do karata, moram napomenuti da će kompletan koncert biti emitiran uskoro na pulskoj TV Novi. Veseli me što će na koncertu sa mnom biti vječiti mladići i moji dugogodišnji suradnici Anelidi, za ovu priliku u proširenom sastavu, pojačani Anicom Franjul na klavijaturama, Maurom Giorgijem na gitari, te Snježanom Demarin kao vokalom. Moji dugogodišnji suradnici duo Magnolija udahnuti će svojim sviranjem istarski štih, a kao gosti sudjelovat će poznata flautistica Nataša Dragun, izvrsna violinistica Sanja Pančevska, mladi virtuoz na harmonici Luka Brgić i njegov učenik Ivan Licul, mladi pjevač David Danijel, te eminentna imena zabavne glazbe Lidija Percan, Sergio Pavat i Oliver Berekin. Mario Lipovšek Battifiaca razvedrit će nas svojim posebnim programom, dok su voditelji na koncertu Robert Ferlin i Budimir Žižović-Žiža, koji je ujedno i scenarist cjelokupnog programa. Izvršni producent koncerta je Daniel Sponza.

- Kakav je to osjećaj u svom gradu obilježavati 40 godina karijere?

- Obilježavanje 40 obljetnice uspješne glazbene karijere je poseban događaj već sam po sebi, nešto što vam se ne događa svaki dan, a kad se još dešava u vašem rodnom gradu, onda je to vrh. Iako sam cijelo ovo vrijeme djelovala na cjelokupnoj hrvatskoj glazbenoj sceni, svjesno sam se opredijelila za njegovanje i promicanje istarske tradicije, te promoviranje moje rodne Pule i Istre kako kod nas tako i u inozemstvu, posebno kod naših iseljenika u Americi i Kanadi. Zbog te činjenice sam posebno uzbuđena i nevjerojatno sretna i čast mi je što su i publika i struka prepoznali vrijednost mog dugogodišnjeg truda, te što svoj koncert i svoju obljetnicu obilježavam baš na sam Dan grada Pule i pod njegovim pokroviteljstvom. Ujedno zahvaljujem svim sudionicima, pokroviteljima koncerta, obitelji, prijateljima, autorima i svim suradnicima, te predivnoj publici na velikoj podršci. Bez njih ne bih bila to što jesam.

- Koji vam su vam najdraži događaji iz tih 40 godina bavljenja glazbom?

- Uvijek je najdraže ono što je prvo, pa mi je tako najdraža moja prva snimljena pjesma "Istarska serenada" Nella Milottija, s kojom sam kao vrlo mlada djevojka započela prve korake u svijetu zabavne glazbe, pa je tu prvi Festival MIK 1977. godine, te prvi LP "Ti si moje jedro", zatim gostovanja u Americi i Kanadi, niz priznanja i nagrada, među kojima posebno ističem desetak "Roženica" na MIK-u za istarski melos, te posebno priznanje struke "Status", baš u povodu 40. obljetnice. Jedan od najljepših događaja do sada definitivno je vrlo uspješan obljetnički koncert "Mojih 30 glazbenih proljeća" održan 2007., također u Istarskom narodnom kazalištu. Dakle, ovo će biti moj već drugi obljetnički koncert na istom mjestu na Dan grada Pule.

- Koje su vam vaše tri najdraže pjesme?

- Teško je od toliko snimljenih pjesama izdvojiti samo tri, ali 'ajde kažimo da su mi među najdražima "Kanat od vina", "Lovor i ruže", "Neka sviri roženica" i "Sve dok živu Istrijani" koje su me možda najviše obilježile, a tu su i brojne druge, kao što su "Suze na rastanku", "Žena kao ja", "To san ti ja", "Luče na šufitu", "Po voji", "Volin te Istro", "Ča su lipi"...

- Što novo radite?

- Osim višemjesečne pripreme obljetničkog koncerta, radim i na nekoliko novih pjesma, očekuje me niz nastupa, a tu je i novi CD "Pjesmom do srca", koji uskoro i službeno izlazi. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter