Obilježava se Svjetski dan plesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesetak plesaca okupio je u nedjelju prvi plesni flash mob na poreckom Trgu slobode održan u povodu Svjetskog dana plesa.

Flash mob - aktivnost u kojoj se u nekoj svakodnevnoj situaciji odvija neki, u ovom slucaju plesni dogadaj, a njegovi akteri, iako se cine kao slucajni prolaznici, zapravo su vec pripremljeni glumci ili plesaci - na glavnom gradskom trgu trajao je oko pet minuta i iznenadio brojne turiste i domace prolaznike.



Pocetnoj grupici od nekoliko plesacica svakim su se trenom prikljucivale nove da bi narasle u veliku plesnu grupu koja je plesala i mijenjala koreografije u brzim ritmovima od hip-hopa, dancea i reggaetona sve do žminjske polke.

- Ideja nam je bila obilježiti Svjetski dan plesa i Dan grada Poreca jednim flash mobom. Prvo smo s idejom krenuli samo mi iz udruge USB i Društva Naša djeca, ali smo onda odlucili u tu inicijativu ukljuciti i sve udruge i grupe u gradu koje se bave plesom. Odaziv je bio vrlo lijep, ukljucile su se sve generacije i sve je super prošlo, veli Ivana Domazet, koreografkinja i voditeljica plesnih radionica u poreckoj udruzi mladih USB, ujedno i autorica koreografija za ovaj flash mob.



U 17 sati puštanje balona u Puli, Zagrebu...

Svjetski dan plesa obilježava se u nedjelju i u Puli. U jutarnjim satima na Portarati je održan program pod nazivom "Flash mob - Think Different" u sklopu kojeg su plesni studio Art Dance i clanovi Ariston Proballeta s plesacima i plesacicama otplesali svoju koreografiju u koju se aktivno ukljucila i okupljena publika te iskusila veliki užitak plesa.

Organizatori dogadaja su INK-Gradsko kazalište Pula, Ariston Proballet iz Italije i Art Dance iz Pule.



U popodnevnim se satima plesalo i na Forumu. Prigodni program "Go out and dance" istovremeno se, osim u Puli, održao u Zagrebu, Karlovcu, Zadru i Varaždinu.

Tocno u 17 sati u svim se gradovima u zrak pustilo 30 balona, kao simbol 30. godišnjice te manifestacije. Takoder, procitane su poruke svjetski poznatog nizozemsko-marokanskog koreografa Sidija Larbija Cherkaouija te bivše hrvatske balerine i medunarodno priznate baletne pedagoginje Irene Milovan.


Podijeli: Facebook Twiter