Obilaznica se zatvara danas u 18 sati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema najavama, dio obilaznice od Šišanskog do Premanturskog rotora zatvorit će se danas i to od 18 sati. Zatvorena će ostati iduća dva mjeseca, točnije do sredine prosinca, za kada je planirano kompletno uređene četverotračne obilaznice sve do raskrižja s Medulinskom cestom.

Naime, zbog kontinuirane kiše nije bilo moguće ranije iscrtati horizontalnu signalizaciju na dijelu odvojka kod Šišanskog rotora prema Ulici rimske centurijacije (odnosno Intersparu) i taj dio otvoriti za promet, što je preduvjet da se strojevi presele ne Medulinski rotor i zatvori obilaznica. Ipak, vrijeme se tijekom utorka stabiliziralo te za sada ide na ruku izvođaču radova, pulskoj Cesti, koja će tijekom današnjeg dana privesti kraju radove na manjem rotoru i preći na veći na Medulinskoj.

U okviru svih danih okolnosti zaključeno je da je za najbrže daljnje izvođenje radove, koje je predložila sama struka, potpuno zatvaranje Medulinskog rotora i to iz razloga što će se na taj način izbjeći višestruko preusmjeravanje prometa te veći troškovi i duži rokovi izvođenja koji bi, kako ulazimo u jesensko/zimsko razdoblje, mogli uvelike biti ovisni o vremenskim prilikama na koje se ne može utjecati.

Za vrijeme odvijanja radova na Medulinskom kružnom toku obilaznica će biti zatvorena od rotora Premanturska do rotora Šišanska, a glavni obilazni pravci bit će Šišanska cesta preko nove vanjske obilaznice za Premanturu i Medulin te drugi obilazni pravac Ulica Marsovo polje i Kraška ulica.

Vrijednost investicije iznosi 20 milijuna kuna, a radove izvodi društvo Cesta d.o.o. kao najpovoljniji ponuditelj odabran na javnom natječaju. (S. Z. T.)



Podijeli: Facebook Twiter