Obilaznica ponovno zatvorena do subote

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Iako je dio proširene obilaznice tijekom vikenda otvoren za promet, pa se moglo činiti da je sanacija okončana jer je bila najavljena do prošle nedjelje, to se očito nije dogodilo uslijed nepovoljnih vremenskih prilika jer će od danas ta dionica ponovno biti zatvorena za promet.

Kako navode iz gradskog Odsjeka za informiranje "zbog nastavka radova na sanaciji asfaltnog sloja u Ulici Prekomorskih brigada, od srijede do subote dionica od rotora na križanju obilaznice s Valturskom ulicom do križanja obilaznice sa Šišanskom cestom, bit će zatvorena za sav promet. Doduše, kako se za četvrtak ponovno predviđaju nepovoljne vremenske prilike upitno je hoće li se izvoditi i ovi najavljeni radovi.

Sanacija kolničke konstrukcije izvodi se prema izvedbenom projektu izrađenom od strane Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a sanirat će se i dio postojeće dvotračne prometnice obzirom da je ista u nezadovoljavajućem stanju. Radove sanacije izvodi tvrtka Cesta d.o.o.

Sanacija prometnice zajedno s kružnim tokom na križanju s Valturskom ulicom obavlja se zbog pohabanog asfalta na tom dijelu obilaznice. Nedostaci na toj dionici utvrđeni su ni godinu dana nakon što je proširen kilometar obilaznice. Nužna zamjena završnog asfaltnog sloja na kojoj su utvrđena odstupanja u takozvanoj hvatljivosti dugo je izazivala polemike. Jedno je pitanje bilo što je to uzrokovalo lošu hvatljivost na prvom kilometru, dok je drugo pitanje bilo u kojoj je dužini doista potrebna sanacija. Sanacija se dugo čekala jer je izvođač radova, pulske Ceste, predlagao obnovu tek 200-tinjak metara uokolo kružnog toka, na što Grad nije pristao već je tražio da to bude kompletna dionica. Stoga bi od nedjelje na tom dijelu obilaznice konačno trebala biti omogućena "normalna" vožnja uz micanje znakova ograničenja brzine od 30 kilometara na sat. Upravo zbog utvrđenih odstupanja Grad nije uplatio izvođaču posljednju ratu od oko tri milijuna kuna koliko, procjenjuje se, sada košta sanacija. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter